KONYA'da bir eğlence merkezinden alkollü olarak çıkan 2 kişiyi eve bırakacaklarını söyleyerek aldıkları otomobilde boğazlarına bıçak dayayıp 16 bin lira ve cep telefonlarını gasp ettiği ileri sürülen 3 kişi polis tarafından yakalandı.
Konya'da dükkanını satan Hüseyin B., geçen pazar günü arkadaşı Yılmaz D.'yi alarak Selçuklu İlçesi otogar civarında bulunan alkollü bir restorana yemeğe götürdü. Burada gece yarısına kadar alkol alıp eğlenen 2 arkadaş, daha sonra evlerine gitmek üzere dışarıya çıktı. Yolda yürürken yanlarına yaklaşan bir otomobilin içindekiler, kendilerini eve bırakabileceklerini söyledi. Alkolün de etkisiyle iki arkadaş otomobile binerken, Hüseyin B. cebinden bir tomar para çıkararak 200 liralık bir banknotu yakıt almaları için araç içindekilere verdi. İki arkadaş otomobille kent merkezinde Şems Mahallesi'ne gelince indi.
Hemen ardından yeniden iki arkadaşın yanına gelen otomobildekiler, onları yeniden araca aldı. İddiaya göre yolda giderken araçtakilerden biri Hüseyin B.'nin boğazına bıçak dayayarak cebindeki 16 bin lirayı alırken, Yılmaz D.'nin de cep telefonunu gasp etti. Daha sonra şüpheliler, 2 arkadaşı Karatay İlçesi Uluırmak Mahallesi'nde bırakarak otomobille uzaklaştı.
MOBESE KAYDINDAN TESPİT EDİLDİ
Parası gasp edilen Hüseyin B. ile cep telefonu gasp edilen Yılmaz D.'nin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüphelilerin beyaz bir otomobil kullandığını tespit etti. Yol güzergahındaki MOBESE kameralarını inceleyen polis, plakasını ve markasını tespit ettiği aracın 31 yaşındaki H.A.A. ve 20 yaşındaki İ.Y. tarafından kiralandığını belirledi. Adresleri tespit edilen şüpheliler ile olay günü otomobilde bulunan 24 yaşındaki S.K. ve 17 yaşındaki H.C. polis tarafından gözaltına alındı. 
Gaspa uğrayan Hüseyin B. ve Yılmaz D. tarafından teşhis edilen H.A.A., S.K. ve H.C. ile otomobili kiraladığı belirlenen İ.Y. polisteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin gasp ettikleri para ile kıyafet aldıkları ve tatil bölgelerine giderek eğlence merkezlerinde harcadıkları belirlendi. 3 şüpheli tutuklanırken, olaya karışmadığı belirlenen İ.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.