Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - EVİNİN bodrumuna atölye kurup kuru sıkı tabancaları gerçeğe dönüştürerek bunların satışını yaptıkları öne sürülen B.O. ile S.B., S.G. ve V.K. gözaltına alındı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaklaşık 6 ay süren çalışması sonucunda Trabzon ve Sakarya illerinden temin ettikleri ruhsatsız tabancaları Eskişehir'in de aralarında bulunduğu çeşitli illerde satan, ayrıca evlerinin çatı ve bodrum katlarında silah atölyesi kurup kuru sıkı tabancaları gerçeğe dönüştürdükleri öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda evinin bodrum katını silah atölyesine dönüştüren B.O. yakalandı. B.O.'nun ardından olaya karışan S.B., S.G. ve V.K. de gözaltına alındı.
Şüphelilerin ruhsatsız tabanca satışı yapmalarının yanı sıra temin ettikleri torna, matkap, spiral taşı, kaynak makinesi, ölçme aparatları gibi malzemelerle evlerinin çatı ve bodrum katlarında kurusıkı tabancaları namlularını çıkartıp yerine gerçek tabanca namlularını eklemek suretiyle gerçeğe dönüştürdükleri, kurusıkı tabanca mermilerinin uç kısımlarını da açıp bilye ve mermi çekirdeği eklenmek suretiyle gerçek mermiler yaptıkları belirtildi.
Gözaltına alınan şüpheliler B.O., S.B., R.D., F.Y.'nin ev ve iş adreslerinde yapılan aramalarda biri otomatik 2 tabanca ile yine kuru sıkıdan dönüştürülen 2 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 1 tüfek ve bu işte kullandıkları aletlerle malzemeler ele geçirildi.

EK(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)