KONYA'da oturan Osman S.'nin 'Evde çalınır' diye yanına aldığı içinde 110 bin TL değerinde altın ve 2 bin TL bulunan çantayı otomobilden çalan 3 kişi, lüks otomobil satın almak isterlerken yakalandı. Şüphelilerden Eyüp Kalaycı, polise verdiği ifadede "Çantadan 100-200 lira çıkar diye bekliyordum. Bu kadar altını bir arada görünce heyecanlandım" dediği belirtildi.
Olay, geçen Salı günü merkez Karatay İlçesi Aziziye Mahallesi Aslanlıkışla Caddesi'nde meydana geldi. Osman S., Umreye gidecek yakınlarını uğurlamak için Hacı Veyis Camii önüne geldi. Bu sırada 'Evde çalınır' diye düşünerek yanına aldığı içinde 110 bin lira değerinde altın ve 2 bin lira para olan çantayı da 33 AVM 57 otomobiline koydu. Bu sırada otomobildeki çantayı fark eden 20 yaşındaki Eyüp Kalaycı, camı kırıp çantayı alıp kaçtı. Çantasının çalındığını fark eden Osman S., durumu polise bildirdi.
Polis, yaptığı çalışmada şüphelinin hırsızlıktan kaydı bulunan Eyüp Kalaycı olduğunu saptadı. Kalaycı'yI teknik ve fiziki takibe alan polis, bu kişinin Galericiler Sitesi'nde lüks bir otomobil satın alma hazırlığında olduğunu belirledi. Polis, dün Eyüp Kalaycı ile ona yardım ettiği öne sürülen babası 50 yaşındaki babası Şahin ve ağabeyi 30 yaşındaki Cihan Kalaycı'yI gözaltına aldı. Yapılan aramada altınların bir kısmının Şahin Kalaycı'nın üstünde de olduğunun belirlenmesi ardından kalan bölümünü evdeki sobanın altında ve güvercin kümesinde toprağa gömdükleri ortaya çıktı. Çantadaki nakit paranın bir bölümünü harcadığını, altınları da daha satmadığını belirten Eyüp Kalaycı, ilk ifadesinde şöyle dedi:
"Olay günü eroin krizim tuttu. Çevredeki otomobillerin içerisine bakmaya başladım. Bu otomobilde çantayı görünce camı kırıp aldım. Ben çantadan 100-200 lira çıkar diye bekliyordum. Bu kadar altını bir arada görünce heyecanlandım. Altınları evdeki sobanın altına, bahçedeki güvercin kümesine gömdüm."
Gözaltına alınan şüphelilerden Şahin Kalaycı'nın 4 yıl 2 ay, Cihan Kalaycı'nın da 8 yıl 4 ay hapis kesinleşmiş hapis cezasının olduğunu ve haklarında yakalama emrinin bulunduğu belirlendi. Şüpheliler, yapılan sorgulama ardından adliyeye sevk edildi.