SAMSUN'daki Eti Bakır İşletmeleri A.Ş.'de 300 ton ağırlığındaki amonyak tankının kapağının düşmesi sonucu 2012 yılı Kasım ayında 7 işçinin öldüğü ve 12 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Teknik Üniversitesi'ne göndererek burada 3 bilirkişi tarafından incelenmesini ve hangi sanıkların suçlu olup- olmadığının araştırılmasını istedi.
Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Eti Bakır İşletmeleri A.Ş.'de 22 Kasım 2012 tarihinde yeni yapılan 300 tonluk amonyak tankının kapağının demir parçalarının montajı sırasında kaza meydana geldi. Kapağın düşmesi sonucu meydana gelen kazada 7 işçi öldü, 12 işçi de yaralandı. Başlatılan soruşturma sonucunda Eti Bakır İşletmeleri A.Ş.'nin yöneticisi, amonyak tankının yapımını ihaleyle alan Çel-Kom şirketinin yetkilileri, bu şirketin işi yaptırdığı taşeron firmaların yetkilileri, buradaki çalışmaları kontrol etmekle görevli şirketin yetkilileri ve vinç operatörü olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İlyas Aydemir ve Barış Dündar tutuklanırken, 8 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılama sırasında Barış Dündar da geçen yıl Haziran ayında tahliye edilince dava sadece taşeron firma yetkilisi İlyas Aydemir tutuklu olarak kaldı. Son yapılan duruşmada 3 şirketin avukatları meydana gelen kazadan kendi kurumlarının sorumlu olmadığını savunurken, bilirkişi incelemesi ve tankın yapıldığı zeminde uzman kişiler tarafından inceleme yapılması istedi. Avukatlar  tutuklu sanığın tahliyesini ve yurt dışına çıkma yasağı olan sanıkların da bu güvenlik tedbirinin kaldırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, olay yerinde ayrıntılı inceleme yapıldığını belirterek bunun için avukatların, tatbikat isteklerini kabul etmedi. Mahkeme, dosyanın tamamının İstanbul Teknik Üniversitesi'ne gönderilerek burada belirlenen 3 uzman bilirkişi tarafından incenlenmesini ve sanıkların hangilerinin ne oranda suçlu olup olmadığının tespit edilmesini isterken haklarında yurt dışı çıkma yasağı bulunan sanıklar hakkındaki güvenlik önlemlerini kaldırmayıp duruşmayı erteledi.