ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA YARGILANAN POLİS VİDEO KONFERANS İFADE VERDİ
Ankara'da Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne yol açtığı öne sürülen polis memuru A.Ş., davanın bugün yapılan duruşmasına görev yeri olan Şanlıurfa'dan telekonferans sistemiyle katıldı. Polis memuru Ş.'nın tanınmamak için yine peruk ve gözlük takarak ifade verdiği Şanlıurfa Adliyesi önünde ise bazı sivil toplum örgütü temsilcileri eylem yaptı.
Ankara’da Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün başına isabet eden kurşunla ölmesi ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, polis memuru A.Ş. hakkında 'Meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürme suçundan' dava açtı. Olayın ardından Şanlıurfa'ya tayin edilen polis memuru Ş., davanın ilk duruşmasında çıkan olaylar nedeniyle ifade verememiş, ikinci duruşmaya katılamamıştı. Bunun üzerine davaya bakan Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Şanlıurfa Koruma Şube Müdürlüğüne atanan A.Ş.’nın 'sesli ve görüntülü sistemle' duruşma salonuna bağlanarak ifadesinin alınmasına karar verdi.
ADLİYEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ 
Karar ardından Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde telekonferans sistemi kuruldu. Kurulan sistemle Ankara’daki duruşmaya bağlanacak olan polis memuru için adliye içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Sarısülük’ü öldürmekle yargılanan polis memuru, sabah erken saatlerinde sivil bir minibüsle adliyenin arka kapısından içeri alındı.
ADLİYE DIŞINDA EYLEM
Şanlıurfa’da görülen davayla ilgili çeşitli sivil toplum örgütlerince kurulan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adliye önünde protesto için basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İnsan Hakları Derneği Başkanı Cemal Babaoğlu, adil bir karar verilmesini beklediklerini ifade ederek, "Yargı hiç kimsenin etkisi altında kalmadan özgür iradesiyle bu dava hakkında karar vermesi gerekiyor" dedi.
Ali LEYLAK-Ömer PINAR-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, ()