MERSİN'de bir ilköğretim okulunun 8'inci sınıf öğrencisi Y.T.M.'nin merdivenlerden çıkarken bir kız öğrencinin eteğini kaldırarak bacaklarına baktığı iddiası üzerine götürüldüğü müdür odasında dövüldüğü ileri sürüldü. İddiayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma sürüyor.
Geçen 7 Ekim'de adı açıklanmayan bir kız öğrenci, sınıflarında şakalaştığı arkadaşı Y.T.M.'nin eteğini kaldırarak bacaklarına baktığını ileri sürdü. Bu yüzden iki öğrenci arasında tartışma çıktı. Kız öğrenci, Müdür Y.B.'nin odasına giderek şikayetçi oldu. Müdür B., öğrencinin yazılı beyanını aldı. Bir süre sonra ise Y.T.M.'yi odasına çağırttı. İddiaya göre Müdür B., burada dövdüğü Y.T.M.'yi daha sonra müdür yardımcısının odasına götürerek kendi el yazısıyla olayı yazdırıp imzalattı.
OKULA GİTMEYECEĞİM
Yüzünde kızarıklıklar ve morluk bulunan Y.T.M.l, akşam eve gelen babası 36 yaşındaki Ahmet M.'e bir daha okula gitmeyeceğini söyledi. Babasının ısrarı üzerine Y.T.M., sınıftaki bir kız arkadaşının şakalaşırken, müdüre giderek, "Eteğimi kaldırıp baktı" iftirası attığını, bu nedenle de müdürün kendisini odasında dövdüğünü iddia etti. Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen Y.T.M.'ye 'darp' raporu verildi. Bunun üzerine baba ile oğlu Osmaniye Polis Merkezi'ne götürülerek ifadeleri alındı. Ahmet M., dayak olayı ile ilgili Müdür Y.B.'den şikayetçi oldu.
MÜDÜR: DAYAK YOK, DİSİPLİN SORUŞTURMASI VAR
Karakola çağrılan Müdür B. da ifadesinde dayak iddiasının asılsız olduğunu, olaydan sonra söz konusu öğrenciyi odasına çağırtarak dinlediğini ve daha sonra da tutanak tutarak disiplin soruşturması başlattığını dile getirdi.
BÖYLE EĞİTİMCİ OLUR MU?
Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de dilekçeyle başvuran Ahmet M., "Bir arkadaşı çocuğumu şikayet etmiş. Müdür Bey, hiç bir şey sormadan oğlumu feci şekilde dövmüş. Yüzünde, gözünde ve sırtında kızarıklık ve morluklar vardı. Hemen hastaneye götürüp, darp raporu aldıktan sonra şikayetçi oldum. Böyle eğitimci olur mu? Oğlum yediği dayak sonucu bunalıma girdi" dedi.
AYAĞINA BASTIM
Y.T.M. ise başından geçen olayı şöyle anlattı:
"Sınıftaki kız arkadaşım yeni ayakkabı almıştı. O sırasında otururken ayağına bastım, daha sonra da özür diledim. Buna rağmen şikayete gitti. Ben kesinlikle, eteğini kaldırıp bakmadım. Daha sonra da Müdür Bey odasına çağırarak beni feci şekilde dövdü. Müdür yardımcısının odasına götürüp, tutanak tutup savunma yazdırdı. Beni sonra gönderdi. Dolaba çarptı beni. Sonra yanaklarıma vurdu, kafama vurdu. Bağırdı çağırdı, kulağımı çekti."
Müdür Y.B. hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'na açılan adli ve idari soruşturma sürüyor. Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, bu konudaki soruşturmanın devam ettiğini söyledi.