Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da, geçen ocak ayında, esrar almak için para isteyen 23 yaşındaki kızı Yasemin Y.'yi, başına merdaneyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 41 yaşındaki Sülbiye Y. hakkında, 24 yıl ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Nilüfer İlçesi Ertuğrul Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Acarsoy Sitesi'nde 3 Ocak’ta, ev hanımı 2 çocuk annesi Sülbiye Y. ile Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmak için iki dersi kalan kızı Yasemin Y. arasında tartışma çıktı. Sülbiye Y., kendisinden esrar almak için para isteyen kızını, odasında merdane ile başına beş kez vurarak öldürdü.
Kızı tarafından sol bacağından bıçakla yaralanan Sülbiye Y., daha sonra cep telefonu ile servis minibüsünde sürücü olarak çalışan eşi Hilmi Y.'ye haber verdi. Hilmi Y.'nin ihbarıyla eve giden polis, genç kızın kafatası parçalanmış cesedi ile karşılaştı.
Tedavisinin ardından polise ifade veren ve konulduğu nezarethanede sabaha kadar ağlayan Sülbiye Y. "Kütahya'da yaşıyorduk. Eşim emekli olunca, 'Uludağ Üniversitesi'nde okuyor' diye kızım Yasemin'in yanına geldik. Bursa'ya yerleştik. Son bir ay içersinde Yasemin esrar kullanmaya başladı. Bunu fark ettim. Kendisine engel olmaya çalıştım, başaramadım. Bunu eşime, oğluma ve hiç bir yakınıma söylemedim. Aramızda sırdı. Olay günü yine benden para istedi. Vermeyip ona kızdım. Sonra bıçakla saldırdı. Ardından olanlar oldu" dedi.
ESRAR KULLANDIĞI BELİRLENDİ
İfadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Sülbiye Y. hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. Soruşturma kapsamında, Yasemin Y.’nin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığı ile ilgili şüpheler otopsi raporuyla kesinleşti. İnceleme sonunda genç kızın esrar kullandığı belirlendi.
Savcı, tutuklu Sülbiye Y.'nin önce 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi. Savcı, ardından da 'suçun haksız tahrik altında işlenmiş olması'nı dikkate alarak sanığın 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Sülbiye Y. önümüzdeki günlerde Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

HT(FK/CK) (FOTOĞRAFLI)