Eyüp KELEBEK-Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de yaklaşık 500 kişi İstanbul Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un öldürülmesini yürüyüş yaparak protesto etti. Kalabalık, polis merkezi önünde basın açıklaması yaptı. 
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan grup, 'Hükümete inat yaşasın hayat, Uğur Kurt ölümsüzdür' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Sık sık 'Hükümet istifa', 'Uğur Kurt ölümsüzdür' ve 'Ali İsmail'in katili Eskişehir polisi' sloganı atan grup Cengiz Topel Caddesi'ndeki Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çarşı Polis Merkezi'nin bulunduğu bina önünde yaklaşık 10 dakika süreyle oturdu ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Özge Uyanık şöyle dedi: "Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için gerçekleştirilen eylemde polisin saldırısı sonucu Uğur kurt başından vuruldu ve hayatını kaybetti. yine aynı saatlerde Uğur kurt'un vurulmasını protesto etmek isteyenlere polis saldırdı ve çıkan olaylarda kimliği belirlemeyen bir insanımız daha hayatını kaybetti. AKP hükümetinin eline halkımızın kanı bulaştı artık. Derhal istifa etmelidirler." 
Yapılan basın açıklamasının ardında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kalabalık daha sonra Şair Fuzuli, Mustafa Kemal Atatürk, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan ve İsmet İnönü Caddeleri'nden yürüyerek Espark Alışveriş Merkezi'nin arka tarafında bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önüne geldi. Burada bir süre slogan atan gruptakiler alışveriş merekezinin ön tarafına  kadar yürüdükten sonra dağıldı.

EK,KA (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)