Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirlenen tarihi eserler ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak kazı sonucu elde ettikleri tarihi eserleri satmak isteyen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda N.B., G.B., A.S., Ö.B. ve R.T. adlı şüpheliler yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu belirtilen 30 santimetre boyunda kadın figürlü heykel, 20 santimetre boyunda insan figürlü heykel, tahta sunta üzerine yapıştırılmış cam işlemeli kadın portresi olan seramik tablo,  kafa şeması şeklindeki heykel,  90 sikke, 8 yüzük, 1 bilezik, 1 mühür, 8  ok ucu, 45 metal obje ile 1 tabanca, 2 kuru sıkı tabanca ve 11 fişek ele geçirildi.
Jandarma Komutanlığı yetkilileri gözaltına alınan 5 şüphelinin sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceklerini, ele geçirilen tarihi eserlerin Eskişehir Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edileceğini bildirdi.   SK(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)