ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de tramvay yolu kenarında oturan yaklaşık 200 kişi Soma'daki kömür ocağı faciasında yaşamını yitirenler için 'Ses çıkarma' eylemi yaptı.
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan grup, tramvayların geçiş yaptığı yolun orta kısmına Soma'da ölen 301 madencinin isimlerinin yazılı olduğu kağıdı yapıştırdı. kağıdın üzerine kımızı karanfiller ve baret koyan gruptakiler kömür parçalarıyla 'Soma'  yazdı. Yanlarında getirdikleri tabaklara kaşıklarla vuran ve düdük çalan kalabalık sık sık 'Soma kaza değil cinayettir' ve 'Hükümet istifa' şeklinde slogan attı. 
Eyleme annesiyle birlikte başına baret takarak katılan 3-4 yaşlarındaki bir kız da kalabalıkla birlikte elini havaya kaldırıp slogan atmaya çalıştı, zaman zaman da düdük çalıp elindeki kaşıkla önünde duran tabağa vurdu. 
Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Bayram Çelikgöz okudu. Çelikgöz, "Soma'da yaşanan facia kapitalizmin kar hırsının ve özelleştirmelerin yarattığı yıkımı göstermektedir. Soma A.Ş. hizmet alımı yöntemiyle Eynez bölgesindeki maden ocağının taşeronudur. Asıl işveren ve sorumlu devletin kömür işletmeleri kurumudur. Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmelidir. Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin ailelerinin ve halkımızın başı sağ olsun. Soma'da yaşanan kader veya kaza değil katliamdır. Hesabını soracağız" dedi.
Eylem sırasında gelen tramvayı durduran kalabalık, basın açıklaması bitene kadar geçişine izin vermedi. İstanbul'dan gezi için otobüsle Eskişehir'e gelen bir grup kadın da eylemcilere destek verdi.
 

EK,SK(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)