ESKİŞEHİR'de Fikir Kulüpleri tarafından 'Kızlı-erkekli yürüyüş' düzenlendi.
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Kızlı erkekli yürüyoruz, AKP'yi istemiyoruz' yazılı pankart açıp yürüdü. En önde yürüyen 2 kişinin meşale yaktığı yürüyüşte sık sık 'Hükümet istifa', 'Tayyip gelsene çayımızı içsene' ve 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' sloganları attı. Ellerinde 'Kızı eve gelmeye ikna ettik, şimdi de devleti edecez', 'Hayat kısa, Tayyip saçmalıyor', 'Kızlı erkekli öğretmen olacağız', 'Sınava kızlı erkekli giriyoruz, yasakla başgan', 'Kızları toplayıp Venüse gönderelim, hükümet rahat etsin', 'Kızı da erkeği de öldürüyorlar, Ali seni unutmadık' ve 'Kızlı erkekli boyun eğme' yazılı dövizler taşıyan grup Barlar Sokağı'ndan, İsmet İnönü Caddesi'ne oradan da Porsuk Bulvarı'na yürüdü.
Porsuk Bulvarı Migros Mağazası önünde yürüyüşü tamamlayan grup adına basın açıklamasını Cansu Çıra okudu. Çıra şunları kaydetti: "Başbakan kızlı erkekli evleri denetleyeceğini söyledikten hemen sonra bildiğimiz AKP korosu gençleri yumuşatmak için yanlış anlaşıldık demeye başladı. Şimdi de öğrenci evlerine ilişkin şikayetlerden ihbarlardan bahsediyor. Her fırsatta düşmanlık ettiği gençlerin kendisine emanet olduğunu iddia ediyor. Soruyoruz Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım kime emanetti? Her sıkışmasında sokağa çıkaracağı şikayet eden muhafazakar yapısına uygun olarak yüzde 50'yi hatırlatıyor. Sokağa çıkarmayı denediğinde de göremediğimiz bu yüzde 50 artık hayalden ibaret. İçkisine, çocuk sayısına, parkına, kıyafetine, yaşam tarzına karıştığı halkın milyonlarla birlikte 'Haddini bil' dediğini anlamamış olacak ki bir de evlerimizi denetlemekten bahsediyor. Yüzsüzlükle 'Evlenin de borcunuzu silelim' diye buyuruyor. Sen olayı anladığında çok geç olacak. Haddini bildireceğiz. Gençlik kızlı erkekli gelecek AKP'yi devirecek."
Yapılan basın açıklamasının ardından grupta bulunan 2 gençten biri saksafon, diğeri de gitar çaldı, bir genç kız da Grup Yorum ile Yeni Türkü'nün şarkılarını söyledi. Gruptakiler bir süre şarkılara eşlik ettikten sonra dağıldı.