ESKİŞEHİR'de polis tarafından düzenlenen dolandırıcılık ve karşılıksız çek operasyonunda 23 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 13'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 10'u adliyeye sevk edildi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları', 'nitelikli dolandırıcılık ve karşılıksız çek düzenleme' olaylarına karıştıkları öne sürülen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada, değişik firmalara ait çok miktarda çalıntı ve karşılıksız çek karneleri, çok miktarda senet aslı ve fotokopileri, faturalar, kimlik fotokopileri, değişik firmalara ait kaşeler ile 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Şüphelilerden 13'ü, Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler H.B. (40), R.K. (44), A.T. (37), H.K. (41), C.Ş. (43), K.Ö. (33), H.K.(37), A.T. (41), H.G.T. (26) ve K.U.C. (38) ise sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.