ESKİŞEHİR'de yaklaşık 200 kişi 'Hükümet istifa' sloganları atarak yürüyüş yaptı.

Akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup 'Hırsızlığa ve yolsuzluğa karşı tek çare halk iktidarı' ve 'Bu pisliği cemaat değil halk temizler. Hükümet istifa' yazılı 2 ayrı pankart açarak yürüyüşe geçti. Türk bayrakları ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizler de taşıyan kalabalık Üniversite ve İsmet İnönü caddelerinden yürüyerek Porsuk Bulvarı'na geldi. Bir alev-veriş mağazasının önünde yürüyüşü tamamlayan kalabalık sık sık 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' ve '3 bakan yetmez hükümet istifa' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Orhan Yiğit Koçer, Türkiye'nin 17 Aralık'tan buyana yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla sarsılmaya devam ettiğini söyledi. 3 bakanın istifasının, operasyonun ve kirli ilişkilerin boyutunu gözler önüne serdiğini öne süren Koçer şunları söyledi:

"Ayakkabı kutuları, karşılıklı beddualar, bakan çocuklarına ve devletin en tepesine kadar uzanan kirli ilişkiler, şantaj kasetleri, hükümet yetkililerinin pişkin ve pervasız açıklamaları, karşılıklı operasyon salvoları ve artık açıkça yönetemez hale gelen, boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidar. Uzak çağrışımlara gerek yok. Tüm bunlar insanlıktan ne kadar uzaklaştıklarını, düzen siyasetinin battığı pislik deryasını ve seviyesizliğini gösteriyor. Halk ustasından hocasına, kamu görevlilerinden sermayedarlara kadar yıllardır bu ülkeye sömürüyü ve karanlığı reva görenlerin hepsinin yakasına yapışacaktır. Yapılan tüm yolsuzlukların, katliamların, sömürünün ve karanlığın,TEKEL'in, Reyhanlı'nın, Roboski'nin, Ali İsmaillerin, Abdocanların ve daha nicelerinin hesabı tek tek sorulacaktır."

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.