ESKİŞEHİR'de yaklaşık 250 kişi, 7 yıl önce öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için yaktıkları meşalelerle yürüdü.

Köprübaşı Caddesi, Sıcak Sular mevkiinde akşam saatinde toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri 'Buradayız Ahparig' yazılı pankart açıp, ellerinde Hrant Dink'in fotoğraflarının olduğu dövizler ve yaktıkları meşaleleri taşıyarak 500 metre mesafedeki Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Kalabalık sık sık "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" ve “Kahrolsun Faşizm" şeklinde slogan attı. Yürüyüş sonunda HDP Gençliği adına basın açıklamasını okuyan Cihan Tosun şunları söyledi: 

"Bugün 19 Ocak. Hrant Dink'in katledişinin yedinci yılı. İçinde arklı rütbe ve düzeylerden asker ve sivil bürokratın, emniyetçinin, istihbaratçının, jandarmanın, onların tetikçilerinin ve işbirlikçilerinin yer aldığı büyük tertip halen aydınlatılmadı Tetikçiler yargılanıyor, ancak arkasındaki güçler açığa çıkarılmıyor. Bir yanda AKP iktidarı, diğer yanda yargı, bu cinayetin arkasındaki güçleri ortaya çıkarmamak için direniyorlar. Her yerde örgüt keşfeden AKP hükümeti ve özel yetkili mahkemeler aradan 7 yıl geçmesine rağmen Hrant Dink davasında örgüt bulamıyor suç duyuruları, dava başvuruları, cinayetin arkasındaki güçleri gösteren deliller ya yok sayılıyor ya da üstleri örtülüyor. Kovuşturmanın derinleştirilmesi engelleniyor."

Yapılan basın açıklamasının ardından açık alana kurulan sistemle Hrant Dink'in hayatı ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu. Kalabalık daha sonra dağıldı.