Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- ESKİŞEHİR'de günlük ve saatlik kiraya verilen apart dairlerde internet üzerinden iletişim kurdukları erkeklerle para karşılığında fuhuş yaptıkları öne sürülen 2'si üniversite öğrencisi 8 kadın polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde fuhuş yapıldığı belirlenen 13 apart daireye eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda günlük ve saatlik kiraya verilen apart dairelerde para karşılığında fuhuş yaptıkları iddiasıyla 2'si üniversite öğrencisi olan 8 kadın ve  bu kadınlarla ilişkiye giren 8 erkek yakalandı. 

Gözaltına alınanlardan 8 kadın herhangi bir bulaşıcı hastalıklarının olup olmadıklarının belirlenmesi için polisler tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürülerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrollerinin ardından tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen kadınların erkeklerle bir saatlik ilişki karşılığında 150 -200 lira arasında para aldıklarını, bir gecelik ilişki karşılığında ise bin lira istedikleri belirtildi.

Yakalananr 8 kadın ile 8 erkeğe para karşılığında fuhuş yapmak suçundan 380'er lira idari para cezası kesilip serbest bırakıldı. Apart dairelerin ise Valilik Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından 30'ar gün süreyle kapatıldığını bildirdi.

EK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)