Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,()- GEZİ eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269'lük yaşam mücadelesine yenik düşen Berkin Elvan için Eskişehir'de 5 bini aşkın kişi yürüdü. Kalabalık, Ak Parti önünde barikat kuran çevik kuvvet polislerine havai fişek, torpil ve taş attı. Polisler biber gazı ve TOMA aracından sıkılan renkli tazyikli suyla kalabalığa müdahalede bulundu.

Akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık, 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' ve 'Yaptığım en iyi spor umutla yarına koşmak. Berkin Elmas' yazılı pankart açıp Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti binasına doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli slogana atarak yürüyen kalabalığın sayısı katılımlarla 5 bini aştı. 

Kalabalığı Ak Parti önünde TOMA aracıyla barikat kuran çevik kuvvet polisleri karşıladı. Kalabalıktan bazıları çöp varillerini cadde ortasına devirerek çöpleri ateşe verdi. Bir gösterici de elindeki ekmeği polislere gösterdi. 

Ön tarafta bulunan bazı eylemciler polise havai fişek, torpil, pet şişe ve taş attı. Bazı eylemciler ise söktükleri kaldırım taşlarını polislere fırlattı. Polisler yaklaşık 1 saat boyunca kendilerine taş atan kalabalığa müdahalede bulunmadı. Polis müdürleri 1 saat süresince kalabalığı dağılmaları konusunda megafonla uyardı. Polisler daha sonra biber gazı ve TOMA aracından sıkılan renkli tazyikli suyla kalabalığın üzerine yürüdü. 

Müdahalenin ardından kalabalık geri çekildi. Yürüyüşe katılanların büyük bir kısmı dağılırken bir kısmı ise tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne gitti. Kalabalıktan bir grup yol üzerindeki Ak Parti seçim bürosunun camlarını kırdı. Müdahale sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 2 kişi Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Espark önüne gelen grup burada Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü araç trafiğine kapattı. Gruptakiler yaktıkları ateşin etrafında toplanarak sloganlar attı.

KA,HT(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)