ESKİŞEHİR'de Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Bayrağa saygı' yürüyüşü sonunda bir barın terasında oturup bira içen 2 Iraklı gençle gruptakiler arasında gerginlik yaşandı. Iraklıları Türk sanıp İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadıklarını öne süren gruptakilerin saldırısını polisler ve ülkü ocağı yöneticileri engelledi.

Akşam saatlerinde Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan Ülkü Ocağı üyesi yaklaşık 300 kişi, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrağın indirilmesi olayı protesto etti. Ülkücüler büyük bir Türk Bayrağı açıp 'Bayrağa saygı' adı altında yürüyüş yaptı.

Hamamyolu Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen kalabalık sık sık 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Türkiye uyuma bayrağına sahip çık', 'Bozkurtlar burada çakallar nerede', 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türk'üm diye', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Milliyetçi Türkiye' ve 'Tencere çalma bayrağına sahip çık' şeklinde sloganlar attı.

Porsuk Bulvarı'nda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık topluca İstiklal Marşı'nı okudu. Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan yaptığı konuşmada bölücü örgüt mensuplarının yol ve kimlik kontrolü yaptıklarını söyledi. Şahan, "Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanısıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar attı. Kalabalık dağılmak üzereyken bir-kaç kişi basın açıklamasının yapıldığı yerin yakınında bulunan bir barın terasında oturan 2 Irak uyruklu gence doğru şişe ve taş attı. Iraklıları Türk sanan ve İstiklal Marşı sırasında ayağa kalkmadıklarını öne süren gruptakiler bar içerisine girmeye çalıştı. Araya giren sivil polisler ile Eskişehir Ülkü Ocağı yöneticileri öfkeli grubu engelledi. Gruptaki bazı kişiler görüntü alan basın mensuplarına da saldırmak istedi ancak bunları da Ülkü Ocakları yöneticileri sakinleştirdi. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Türkçe konuşmasını bilmedikleri öne sürülen 2 Iraklı genç, ülkücü grubun dağılmasının ardından polisler tarafından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Iraklıların Türkiye'ye nasıl geldiklerinin araştırılacağı belirtildi.

EK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)