Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 4  katlı apartmanın birinci katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Üst katlarda mahsur kalanlar itfaiye aracından uzatılan merdivenle aşağıya indirilirken, dumandan etkilenen 10 kişi hastaneye kaldırıldı.
Olay,  saat 15.30 sıralarında Yeni Mahalle 8'inci Dere Sokak'ta meydana geldi.  İlknur Bozkurt'a ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çocukların kaldığı odada çıktığı belirtilen yangın sırasında evde bulunan 16 yaşındaki Emre Bozkurt ile 4 yaşındaki Osman Can Bozkurt komşularının yardımı ile dışarı çıkartıldı. Dumanlar bir anda apartmanı sarınca üst katlarda oturanlar mahsur kaldı.
Olay yerine itfaiye, polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekipleri elektrik telleri nedeniyle bir süre elektriğin kesilmesi için TEDAŞ ekiplerini bekledi. Ekiplerin elektrikleri kesmesini ardından Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlileri araçlarından uzattıkları merdivenle apartmanda kalanları aşağıya indirdi. İtfaiyecilerin aşağıya indirdiği rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen bir kişiyi polisler sırtına alarak ambulansa götürdü.
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu dumandan etkilenen 10 kişi Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Dumandan etkilenen bir itfaiye erine ise olay yerinde 112 sağlık ekipleri gerekli müdahalede bulundu.
Yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla tamamen söndürülürken, soruşturma başlatıldı.

HT,SK(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)