ESKİŞEHİR'de Vardiya Bizde Platformu üyeleri, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve dövizler taşıyarak 70'inci kez Sessiz Çığlık eylemini gerçekleştirdi.
İsmet İnönü Caddesi eski Kılıçoğlu Sineması karşısında her hafta cumartesi günleri toplanan Vardiya Bizde Platformu üyeleri 70'nci haftada yine ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çeşitli yazıların olduğu dövizlerle 1 saat süreyle eylem yaptı. Vardiya Bizde Platformu adına basın açıklamasını emekli Binbaşı Mustafa Ekmekçi okudu. Ekmekçi, "70 haftadır haykırdığımız gibi cezaevlerinde yıllardır esir tutulan yüzlerce masum ve kahraman Türk subayı ve aydının, orduya kurulan kumpaslarla, sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildikleri artık doğrulanmıştır. Bu insanların suçsuz günahsız olduğu en üst düzey iktidar mensupları tarafından bile dile getirilmektedir. Kurulan kumpas, yapılan haksızlık ve hukuksuzluk, 'Ben yapmadım sen yaptın' kavgası ile gizlenemeyecek kadar büyük, neticeleri itibariyle de çok önemlidir" dedi.
Haksızlığa son verilmesi için tüm ilgili ve yetkilileri bir an önce göreve davet ettiklerini belirten Ekmekçi, "Başta Hükümet ve TBMM derhal harekete geçmeli ve gerekli yasal düzenlemeler zaman geçirmeksizin yapılarak, yıllardır suçsuz yere tutsak edilen silah arkadaşlarımız ve dostlarımız derhal serbest bırakılmalı; insanları suçsuz yere hürriyetlerinden, hizmetlerinden, sağlıklarından, hayatlarından, sevdiklerinden, insanca yaşamaktan mahrum eden kumpasçılar da mutlaka tespit edilmeli ve yargılanmalı; bu süre içerisinde, tutukluların emeklilik, ayırma ve sivil cezaevlerine nakil işlemlerinin durdurulması sağlanmalıdır. Ayrıca, yıllardır tutuklu ve ağır derecede hasta olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tümgeneral Rıfkı Durusoy, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Tuğamiral Cem Çakmak, emekli Albay Muzaffer Tekin, emekli Albay Mehmet Yoleri, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, emekli Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk ve diğer hasta tutukluların acilen tahliye edilmesini bekliyoruz" dedi.