Eyüp KELEBEK- Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de yaklaşık 3 bin kişi Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yürüdü. Barikat kuran polislere 2 saati aşkın süre taş atan grup TOMA aracından sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla dağıtıldı.

Akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık 'Berkin Elvan ölümsüzdür' yazılı pankart açıp Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığı Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti önünde TOMA aracıyla barikat kuran çevik kuvvet polisleri karşıladı. Kalabalıktan bazıları çöplerle barikat kurdu.

Polis müdürleri caddedeki direklere daha önce yerleştirilen hoparlörden kalabalığın dağılması için uyarıda bulundu. Kalabalık TOMA aracına ve barikat kuran polislere doğru taş attı. Polisler de plastik mermi, ses bombası ve biber gazıyla karşılık verdi. TOMA aracından da zaman zaman göstericilere doğru tazyikli su sıkıldı. Atılan taşlardan 2 polis memuru hafif şekilde yaralanarak hastaneye götürdü, sırtına biber gazı fişeği isabet eden bir gösterici yaralandı. Olayların olduğu yerdeki bir apartmanda oturan KOAH hastası yaşlı bir kişi de gazdan etkilenince 112 ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal, 2 saat 20 dakika boyunca grubun dağılması için hoparlörden konuşma yaptı. 3 bin kişinin büyük bir kısmı dağılırken kalan 700 kadar gösterici polislere taş atmaya devam etti. Polisler kalabalığa TOMA aracından sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Kaçan kalabalıktan 100 kadar gösterici geri dönüp bir çöp kamyonuyla yola barikat kurmaya çalıştı. Polisler tekrar TOMA aracıyla müdahalede bulunca bu gurup da dağıldı. Kalabalıktan ayrılanlar Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Sayıları 200'ü bulan kalabalık bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

EK,KA(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)