Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de yaklaşık 300 kişi Berkin Elvan için yürüyüş yaptı. Aynı saatlerde 50 kişilik başka bir grup da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atarak yürüdü. Polisin aldığı önlemle 2 taraf karşı karşıya gelmedi.
Üniversite Caddesi'ndeki Espark önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişi meşaleler yakıp 'Berkin Elvan ölümsüzdür' yazılı pankart açıp İsmet İnönü Caddesi'ne doğru yürüdü. Çeşitli sloganlar atan kalabalık İsmet İnönü Caddesi'nde ellerindeki pankartları yere koyup etrafına oturdu. Pankartlardaki Berkin Elvan'ın fotoğrafının yanlarına yaktıkları mumları bırakan kalabalık daha sonra Grup Yorum'un şarkılarını söyledi.  Kalabalığa hitaben avukat Ayşegül Kumaş ile Nuriye Gülmen konuşma yaptı. Ayşegül Kumaş, Berkin Elvan'ın 14 yaşındayken yaralandığını, 15 yaşındayken de yaşamını yitirdiğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Berkin Elvan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık daha sonra pankarttaki Berkin fotoğrafının üzerine karanfiller bıraktıktan sonra dağıldı. 
50 KİŞİLİK BAŞKA BİR GRUP DA YÜRÜDÜ
Berkin Elvan için yürüyüş yapan 300 kişinin Espark Alışveriş Merkezi'nin önünden ayrılmasından kısa süre sonra, aynı alışveriş merkezinin otopark kısmında başka bir grup toplandı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankart ile Türk Bayrağı taşıyan grup Espark Alışveriş Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapmak istediğini belirtti. Bu grup ile Berkin Elvan için yürüyenleri karşı karşıya getirmemek polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Gruptakiler bozkurt selamı verip sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Polise uzanan eller kırılsın' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganı attı.
Gruptakiler hiçbir siyasi partiyi temsil etmedikleri, Eskişehirli olduklarını ve PKK 'ya karşı olduklarını söyledi. Yapılan konuşmanın ardından gruptakiler İsmet İnönü Caddesi'ne kadar yürüdü. 50 kişilik grup burada bozkurt selamı verip topluca İstiklal Marşı'nı okudu. Grup daha sona Cengiz Topel Caddesi'nden yürüyerek Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önüne geldi. Burada da bozkurt selamı verip İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler daha sonra polislerin uyarısı üzerine dağıldı.

EK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)