ESKİŞEHİR'de 'Hükümet istifa, Kubilaylar iktidara' yazılı pankart açan yaklaşık 150 kişi yürüyüş yaptı.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı Atatürk Caddesi girişine yakın yerde akşam saatlerinde toplanan Türkiye Liseliler Birliği üyeleri, üzerinde 83 yıl önce 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir Menemen'de Cumhuriyet karşıtları tarafından öldürülen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın fotoğrafının da yer aldığı 'Hükümet İstifa Kubilaylar iktidara' yazılı pankart açtı.

ÜLKÜCÜLERLE GERGİNLİK

Yürüyüş başlamadan önce 2-3 genç, grubun yanına gelip ülkü ocağının olduğu apartmanı göstererek "Burası bizim ocağımız. Burada toplanmayın. Ocağımızın önünden uzaklaşın" dedi. Kısa süre yaşanan gerginliğin ardından ülkücü gençler, grubun yanından ayrıldı.

Gruptakiler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve ' Hükümet istifa' şeklinde sloganlar atarak aynı bulvar üzerindeki Migros mağazasına kadar yürüdü. Burada kendilerini bekleyen İşçi Partisi, Milli Merkez ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleriyle buluşan grup, hep birlikte Hamamyolu Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk'ün posterleri taşıyan kalabalık Hamamyolu Caddesi Saatli Park'a kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup adını basın açıklamasını Türkiye Liseliler Birliği İl Temsilcisi Ekin Sözüak okudu. Türkiye'yi bölmeye kalkanların bölüneceğini söyleyen Sözüak şunları kaydetti:

"Ülkemiz, Türkiye'yi yönetenlerin nasıl birbirine girdiğine tanık oldu. Öyle bir kavgaki, iki taraf da birbirinin kirli çamaşırlarını seriyor ortaya. Ayakkabı kutularından milyonlarca lira çıkıyor, birilerinin kasetleri yayınlanıyor. AKP ve F tipi örgüt, nam-ı diğer cemaat, birbirine vurdukça pislik saçıyor her yere. Artık bunların cümlesine Amerika'ya tek gidiş bilet almak farz oldu. Artık geleceğimiz, ABD'nin düşünce kuruluşlarında veya NATO karargahlarında belirlenmemeli. Türkiye seçeneksiz olmadığını göstermek için Atatürk'te birleşenler iktidara yürüyor. Emekçi halkımıza sözümüz olsun AKP diktatörlüğünü de F tipi cemaatini de yıkacağız."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık çeşitli sloganlar atarak dağıldı.