KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki Eskihisar ile Yalova'nın Topçular ilçesi arasında araç taşımacılığı yapan feribottan dün gece kendisini denize atan 19 yaşındaki Sedat Kara hala bulanamadı. Gencin bulunması için Sahil Güvenlik ekipleri gün boyu denizde aralarını sürdürürken, bir akrabası da onunla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Gebze'nin Beylikbağı Mahallesi'nde oturduğu belirlenen Sedat Kara, dün akşam saatlerinde Eskihisar'dan Feribota binerek Yalova Topçular İskelesine geçti. Bir süre orada kaldıktan sonra tekrar Eskihisar'a gelmekte olan feribota binen genç, gemi yolun yarısını geçtikten sonra özel eşyalarını, kimliğini ve cep telefonunu güverteye bırakarak herkesin şaşkın bakışları arasında denize atladı.
TAM TUTACAKKEN KAYBOLDU
Yolcuların gözü önünde meydana gelen bu olayın ardından 24 yaşındaki Necdet Bozkurt adlı genç de onu kurtarmak için denize atladı. Necdet Bozkurt, suyun çok soğuk olmasına rağmen bir süre denizde aramasına rağmen onu bulamadı. Bozkurt, "Gözümün önünde bir anda denize atladı, bütün yolcular bağrışlarla yardım istedi. Feribot çalışanları gencin düştüğü yeri projöktörle aydınlatarak can simidi attılar. Hiç kimsenin denize atlamadığını gördüğümde, daha fazla dayanamayarak peşinden atladım, tam tutacakken, birden kayboldu. Ben de boğulmaktan korktuğum için geri döndüm. Çok üzgünüm" dedi.
Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin başlattığı arama Kurtarma çalışmaları devam ederken, Sedat Kara'nın yakını olduğunu söyleyen ve adını açıklamayan bir kadın ise çarpıcı iddialarda bulundu. Bu kişi jandarmaya da verdiği ifadesinde, Sedat Kara'nın yeni bir kız arkadaş bulduğu için eski sevgilisine ayrılmak istediğini söylediğini,  eski sevgilisinin ise kendisinden hamile olduğunu söyleyince bunalıma girdiğini ileri sürdüğü öğrenildi. Gencin bu nedenle intihar etmiş olabileceği belirtiliyor.