BURSA'da, marketin hasılatını patronuna götürmek isteyen S.B.'nin elindeki poşeti alıp kaçan biri eski çalışan 2 şüpheliyi yakalandı.
Merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi'ndeki bir markette çalışan S.B., iş çıkışı 53 bin TL tutarındaki hasılatı bir poşete koyarak patronu N.M.’nin evine gitti. Apartmanın zilini çalarak kapının açılmasını bekleyen S.B.’nin yanına gelen yüzleri kaşkol ile örtülü 2 kişi, market çalışanının elindeki poşeti istedi. S.B. kaçmaya çalışırken, iki soyguncu kendisini yakalayıp elindeki poşeti alıp kaçtı. S.B.'nin haber vermesi üzerine market sahibinin çağırdığı polisler kısa sürede geldi. Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, N.M.'ye ait markette çalışan ve bir süre önce işyerinden ayrılan 35 yaşındaki M.S. ve arkadaşı 30 yaşındaki N.M.'nin apartmanın çevresinde gezdiğini tesbit etti. Bunun üzerine ekipler M.S. ile N.M.’yi gasp ettikleri para ile 'Akıllı telefon' alırken yakaladı. Üzerleri aranan 2 şüphelide gasp edilen 53 bin TL bulundu.
Gözaltına alınan 2 şüpheliden M.S., bir süre öncesine kadar çalıştığı eski marketteki günlük hasılatının patronun evine götürüldüğünü bildiğini anlatırken, "Arkadaşımla hasılatı gasp etmek için plan yaptık. Binanın önünde iki gün önce nasıl kaçacağımızı tesbit ettik. Daha sonra kameralar tarafından görüntülenmemek için yüzümüze kaşkol sardık. S.B . poşet dolusu para ile geldi. Bizi görünce kaçmaya başladı. 40 metre sonra yakaladık ve elindeki parayı zorla aldık. Olay sonrası parayı eşit olarak paylaştık. Akıllı telefon istiyordum. Onu almaya gittik. Telefon seçerken polis tarafından gözaltına alındık" dedi.
Sorgulaları tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından 'Nitelikli yağma' suçundan tutuklandı.