İZMİR'in Bergama İlçesi'nde 52 yaşındaki Hakan Çakır, çiftliğinde ağaca iple asılı halde ölü bulundu. Çakır'ın 1969-1973 yılları arasında CHP İzmir Milletvekili olarak parlamento görev yapan merhum Mustafa Hulisi Çakır'ın oğlu olduğu bildirildi.
Dün saat 18.00 sıralarında, evli, bir çocuk babası Hakan Çakır'ın Bergama-Kaşıkçı Karayolu, Bağlar Mevkisi'ndeki çiftliğine ziyarete giden komşuları, ağaçta asılı cesediyle karşılaşıp, durumu jandarmaya bildirdi. Cesedi çürümek üzere olan Çakır'ın üzerinde ve çiftliğinde yapılan incelemede jandarma herhangi bir intihar notuna rastlamadı.
CHP'li merhum milletvekillerinden Mustafa Hulisi Çakır'ın oğlu olan Hakan Çakır için yakınlarının herhangi bir kayıp başvurusunun da olmadığı belirtildi. Bir süredir psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Çakır'ın ilaçları ise çiftlik evinde bulundu. Jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından ölümü şüpheli bulunan Çakır'ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Çakır'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI