KONYA'da 24 yaşındaki Gökhan K., 1 ay önce ayrıldığı cep telefonu bayisinin kasasından 4 bin 500 lira çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Hırsızlık anı ise işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.
Olay, geçen 2 Şubat'ta saat 22.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Alaeddin Bulvarı'nda bulunan bir cep telefonu bayisinde meydana geldi. İşyerinin kilitli olan kapısını anahtarla açıp giren bir kişi kasadaki 4 bin 500 lirayı alıp kaçtı. Sabah işyerine gelen çalışanlar, durumu fark edince polise haber verdi. İşyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, içeri giren bir kişinin alarm çalmaması için önce elektrik şartelini kapatmaya çalıştığını ancak başarılı olamayınca önce kasadaki parayı aldığını ardından da şarteli kapatıp kaçtığını belirledi. Yapılan incelemede, kamera kayıtlarındaki kişinin, 10 ay çalıştığı bayiden yaklaşık 1 ay önce ayrılan Gökhan K. olduğu saptandı.
Hırsızlık ve çeşitli suçlardan 16 kaydının da olduğu ortaya çıkan Gökhan K.'nın olayın ardından Ankara'daki kız arkadaşının yanına gittiği ve Konya'ya geri döndüğünü tespit eden polis, dün Yazır Mahallesi'nde bulunan evlerinin yakınında şüpheliyi gözaltına aldı. Gökhan K., polise verdiği ifadesinde, "Anahtarı gezerken dükkanın önünde buldum. Üzerinde işyerinin ismini gördüm. Dükkanın kapısını açarak içeri girdim ve paraları aldım. Uyuşturucu bağımlısıyım. Parayla uyuşturucu aldım" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.