Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eşi 57 yaşındaki Emine Ö.'yü av tüfeği ile ateş ederek yaralayan 61 yaşındaki Halil K., tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.
Olay, geçen yıl Kasım ayında meydana geldi. Emine Ö., şiddetli geçimsizlik nedeniyle 6 yıl önce boşandığı Halil K.'nın Muslu Beldesi'ndeki evine gidip bir süre önce iş kazasında ölen oğlu için mevlit okutmak istedi. İddiaya göre bu sırada eve alkollü gelen Halil K. ile Emine Ö. arasında tartışma çıktı. Halil K., tartışma sırasında yatak odasına kaçan Emine Ö.'ye av tüfeği ile ateş etti. Sol ayağına isabet eden saçmalarla yaralanan Emine Ö., komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı. Emine Ö. tedavisinin ardından taburcu olurken tutuklanan Halil K. hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Halil K., eve alkollü gelmesi nedeniyle eski eşinin kendisine tepki gösterdiğini ve hakaret ettiğini ileri sürdü. Halil K., "Sonra tartıştık. Yatak odasına giderek kapıyı kapattı. Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Bir anda tüfeği yerde gördüm. Eski eşim ayağına saçma geldiğini ve komşuları çağırmamı söyledi. Ben de komşuları çağırdım. Silahı nasıl aldım, nasıl ateş ettim hatırlamıyorum. Öldürme kastım yoktu" dedi.
Emine Ö. de eşi ile alkol alması nedeniyle boşandıklarını, yine eve alkollü gelince sinirlendiğini ve tepki gösterdiğini, şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme, sanığın öldürme kastının olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklenmesine ve bu sürede suç vasfının değişme ihtimaline karşı Halil K.'nın tahliye edilmesine karar verdi.

GG(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)