Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde eski eşi 46 yaşındaki Yüksel Arıcı'yı uyurken 35 bıçak darbesiyle öldüren 41 yaşındaki Elvan Güçlü'ye 15 yıl 5 ay 18 gün hapis cezası verildi.
Ovacık Mahallesi'nde oturan 23 yıllık evli Yüksel Arıcı ile Elvan Güçlü çifti, anlaşamadıkları gerekçesiyle 2010 yılında boşandı. Ortaca İlçesi'ne taşınan Elvan Güçlü, 1'i erkek 3 çocuğunun babası Yüksel Arıcı'yla bir süre sonra tekrar görüşmeye başladı. Yüksel Arıcı'nın yeniden barışma isteğini kabul ederek evine dönen Elvan Güçlü, başka bir kadınla görüştüğü öne sürülen ski eşiyle 6 Ekim 2012'de tartıştı. Yaşanan arbede sırasında elindeki bıçağı savuran Elvan Güçlü, eski eşini boynundan hafif şekilde yaraladı. Ancak Yüksel Arıcı, şikayetçi olmadı. Olaydan bir hafta sonra 13 Ekim 2012'de saat 01.30 sıralarında cinnet getiren Güçlü, oturma odasında uyuyan eski eşini yastıkla yüzüne bastırarak etkisiz hale getirdi. Yataktan kalkmaya fırsat bulamayan Arıcı'yı baş, boyun ve göğsüne sapladığı 35 bıçak darbesiyle öldüren Elvan Güçlü, Fethiye Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu.
Muğla Cezaevi'ne gönderilen Güçlü'nün yargılanmasına geçen yıl 18 Aralık'ta başlandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, 'kasten adam öldürme' ve 'bıçakla yaralama' suçlarından yargılanan Elvan Güçlü, hakkındaki kararını dün verdi.
Elvan Güçlü'nün avukatıyla hazır bulunduğu duruşmaya Yüksel Arıcı'nın babası Yaşar Arıcı ve kardeşi Ali Arıcı müşteki sıfatıyla katıldı. Duruşmayı Elvan Güçlü'nün annesi Hafize Güçlü ile Arıcı'nın yakınları da izledi.
TAHRİK ALTINDA
Duruşma, Fethiye Cumhuriyet Savcısı'nın Elvan Güçlü hakkında, 'tahrik altında kasten öldürme' ve 'yaralama' suçlarından cezalandırılması yönünde verdiği mütalaanın okunmasıyla başladı. Mütalaa hakkında görüşleri sorulan Yüksel Arıcı'nın kardeşi Ali Arıcı, Elvan Güçlü'nün, ağabeyini canavarca hislerle öldürdüğünü, savcının 'cinayet tahrik altında işlendi' görüşüne katılmadıklarını söyledi. Cinayetin tasarlanarak işlendiğini savunan Arıcı, bıçak darbesi sayısının fazlalığına dikkati çekti.
'PİŞMANIM'
Son sözleri sorulan Elvan Güçlü ise Yüksel Arıcı'dan yıllarca fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü anlattı. Cinayet gecesi Arıcı'nın kendisine iğrenç davranışlarda bulunduğunu dile getiren Güçlü, "Cinnet getirerek cinayeti işledim. Suç işlediğimden dolayı çok pişmanım. Bu olay nedeniyle çocuklarımdan, ailemden ve Arıcı ailesinden özür diliyorum" dedi.
35 BIÇAK DARBESİNE 15 YIL HAPİS
Oturuma 5 dakika ara verdikten sonra kararını açıklayan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sefa Şişman, Elvan Güçlü'ye 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Güçlü'nün cezası, suçu hafif tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıla, duruşmalardaki iyi hali gözetilerek de 15 yıla indirildi. Mahkeme, Elvan Güçlü'yü 6 Ekim'deki tartışma sırasında Arıcı'yı yaraladığı gerekçesiyle de 'yaralama' suçundan 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırdı. Elvan Güçlü, 'adam yaralama' ve 'öldürme' suçlarından toplam 15 yıl 5 ay 18 gün hapis cezası aldı.


ET(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)