ADANA'da, 1 yıl nikahsız olarak birlikte yaşayıp, şiddet nedeniyle ayrıldığı 36 yaşındaki Arzu K.'nın cep telefonuna gönderdiği mesajlarla hakaret edip, 'Seni paramparça ederim' diye de tehdit ettiği ileri sürülen 28 yaşındaki Orhan T. hakkında, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Eşinden boşanan 3 çocuk annesi Arzu K., Orhan T. ile yöresel geleneklerle düğün yaparak birlikte yaşamaya başladı. Arzu K., birlikteliklerinin 3'üncü ayından itibaren kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği Orhan T.'yi terk edip ailesinin yanına taşındı. İddiaya göre, bu kez de hakaret içerikli mesajlarla hakaret edip, 'Seni paramparça ederim' diye de tehdit eden Orhan T., 2 Temmuz 2013 günü de Arzu K.'nın sığındığı baba evine molotofkokteyli attı. Arzu K. da, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Son bir ay içerisinde cep telefonuna gelen 13 mesaj ile darp izi olduğunu iddia ettiği fotoğrafları da delil olarak sunan Arzu K. dilekçesinde şöyle dedi:
"Daha önceki şikayetlerim nedeniyle mahkemenin verdiği uzaklaştırma cezasına rağmen, gece yarısı çocuklarımla birlikte kaldığım babama ait eve gelerek pencere camını kırdı. Daha önce de zorla evime girerek boğazıma bıçak dayamıştı. Benim, çocuklarımın ve ailemin can ve mal güvenliği yok. Ölüm korkusuyla yaşıyoruz."
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuksuz sanık Orhan T. hakkında 'hakaret, tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelinin suçlamayı kabul etmediği bildirilen iddianamede, ceza verilirken de zincirleme suç hükümlerine göre artırım yapılması gerektiği belirtildi.
Orhan T. hakkında ayrıca, Arzu K.'nın sığındığı babası 63 yaşındaki Recep K.'nın evine molotofkokteyli attığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle ayrı dava açıldı.
Tutuksuz sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.