Mehmet KAYMAK/ADANA,()-ADANA'da eski eşi fizik öğretmeni 42 yaşındaki Aysun Ocak'ı tabancayla başından vurarak öldürmekten yargılanan emekli matematik öğretmeni 60 yaşındaki Ahmet Küçük, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Küçük, olaydan sonra kaçtığı ve pişman olduğunu söylemediği için cezasında indirim yapılmadı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde, 26 Nisan 2007'de meydana geldi. İddiaya göre, emekli öğretmen Ahmet Küçük, sokakta karşılaşıp tartıştığı eski eşi Aysun Ocak'ı başından tek kurşunla vurdu. Ocak hastaneye kaldırılırken öldü, cinayet şüphelisi Ahmet Küçük ise ortadan kayboldu. Polis, cinayet şüphelisi Küçük'ü yakalamak için İstanbul, İzmir ve Antalya'da operasyonlar yaptı ancak bulamadı. Çocuklarının hasretine dayanamayan Küçük, Mersin Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren kızı 25 yaşındaki Ezgi Küçük'ü 27 Mayıs 2013'te ziyaret ettikten sonra gözaltına alındı.
6 YIL GEÇ GELDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
Tutuklanan Küçük hakkında 'tasarlayarak kasten bir kişiyi öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Küçük, savunmasına, "Duruşmaya 6 yıl geç geldiğim için mahkeme heyetinden, cinayetten dolayı da oğlum Doğukan ile kızım Ezgi'den özür dilerim" diyerek başladı. Kendi el yazısıyla hazırladığı 12 sayfadan oluşan savunma dilekçesini okuyan Küçük, "Buradaki yargılamadan başka bir de öbür dünyada yargılama olacak. O yüzden doğruları anlatacağım" dedi.
'İHANETE UĞRADIM'
Mahkeme başkanının sadece cinayete ilişkin konuları anlatması için uyardığı Küçük, şunları söyledi;
"İhanete uğradığım için evi terk ettim. Ayrı bir ev açtım. Sonra eşim boşanma davası açtı. Oğlum benimle, kızım da annesiyle kalıyordu. Eski eşimin, kızım da yanında olduğu halde evli biriyle yaşadığını öğrendim. Kızım için endişelendiğim için geceleri uyuyamaz oldum. Bu konuda sürekli eski eşimi uyardım. Her seferinde bana hakaret etti. Olay günü de 'Kızım kendi hayatını yaşayacak' dedi. Ben tepki gösterince de 'Sen karışamazsın. Ulan ben bu kızı o... yapacağım' deyince kendimi kaybettim. Tasarlayarak yapmadım. Tasarlamış olsaydım 2'sini de vururdum."
KIZI ÖPTÜRMEDİ
Önceki duruşmada kızını öpmek içini mahkeme başkanından izin isteyen Küçük, firardaki yılları çocuklarını uzaktan izleyerek geçirdiğini söylemişti. Kızını öpme isteğine mahkeme başkanı "Bu bizim işimiz değil" derken, kızı kabul etmemişti. Babasının savunmasını dinlerken zaman zaman anlattıklarının gerçek olmadığını belirterek başını iki yana sallayan Ezgi Küçük, mahkeme başkanının "Söyleyeceğin bir şey var mı?" sorusuna, "Anlattıklarının bazıları doğru, bazıları da gerçek değil" diyerek babasından şikayetçi olmuştu.
CEZADAN İNDİRİM YAPILMADI
Mahkeme heyeti, Küçük'ü 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Olaydan sonra kaçtığı ve duruşmalarda da olaydan dolayı pişman olduğunu söylemediği için cezasında indirim yapılmadı. Aldığı cezayı anlayamayan Küçük, "Ben ne ceza aldım?" diye sordu. Mahkeme başkanın 2'inci kez açıklaması üzerine de "Allah her şeyi biliyor" dedi.

MKA(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)