BEŞİKTAŞ'ın 1995-2001 yılları arasında kalesini koruyan, milli kaleci Fevzi Tuncay 2.5 yıl evli kalıp boşandığı ikinci eşi Eylem Çukuryurt'a 150 bin TL nafaka ve boşanma tazminatını ödemediği için kesinleşen 3 aylık hapis cezasını çekmek üzere İzmir Adliyesi'nde gelerek teslim oldu. Fethiye İcra Tetkik Mahkemesi'nin (İTM) kararı tebliği edilen Fevzi Tuncay, elleri kelepçeli cezaevine götürüldü.
Türkiye'nin bir dönem adından başarıyla söz ettiği Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay, takımından ayrıldıktan sonra önce Gaziantepspor'a, ardından Samsunspor'a gitti. İki takımda da fazla oynama şansı bulamayan Fevzi daha sonra Malatyaspor'a transfer oldu.
Formsuzluğunun yanı sıra maddi açıdan büyük sıkıntı ile karşılaşan kaleci Fevzi Tuncay, 1997 yılında çok sevdiği eşi Yeşim'in aşkı uğruna bir kutu ilaç içerek intihara kalkışmış, daha sonra da evlenmişti. Fevzi Tuncay, 2001 yılında 6 yıllık evliliğinin şiddetli geçimsizlik nedeniyle yürümediğini iddia ederek 1 çocuk annesi Yeşim Gümüş'ten boşanmak için dava açtı. Fevzi Tuncay, 2002 yılı Aralık ayında boşanırken, kızı 5 yaşındaki Eylül'ün velayetini ayrıldığı eşi Yeşim'e bıraktı. İki banka borçları nedeniyle kaleci Fevzi ve ayrıldığı eşi Yeşim Gümüş aleyhine, faizi ile toplam 610 bin liralık icra takibi yaptı. Fevzi Tuncay ve ayrıldığı eşi Yeşim Gümüş adına kayıtlı Üsküdar Acıbadem'de bulunan dubleks daire ve Üsküdar Bulgurlu'daki dairesi icradan satıldı.
İKİNCİ KEZ EVLENDİ
Fevzi Tuncay, 2003 yılı haziran ayında işadamı Suat Çukuryurt'un kızı Eylem Çukuryurt ile Muğla'da sadece nikah memuru ve iki şahidin bulunduğu nikah ile evlendi. Bu evliliğinden de bir kız çocuğu oldu. Eylem Çukuryurt evlendikten 2.5 yıl sonra Fethiye Aile Mahkemesi'ne boşanma dilekçesi verdi. Çift, aralarında protokol yaptı. Protokole göre çiftin çocuğu anne Eylem Çukuryurt'a verilirken, Fevzi Tuncay eşine nafaka ve boşanma tazminatı olarak taksitler halinde toplam 150 bin lira ödemeyi kabul etti. Hakim çifti protokole uygun olarak boşadı. Fevzi Tuncay, taksitlerin bir bölününü öderken işsiz olduğu gerekçesiyle son aylarda ödeme yapamadı. Eylem Çukuryurt, Fethiye İcra Mahkemesi'ne başvurdu. Yapılan yargılama sonunda Fethiye İcra Tetkik Mahkemesi Fevzi Tuncay, hakkında 3 ay 'Tazyik hapsi'ne hükmetti. Hakkında kesinleşen hapis cezasını öğrenen Fevzi Tunca, İzmir Adliyesi'ne gelip, İnfaz Savcısına teslim oldu. Savcı’nın çağırdığı polis Fevzi'yi kelepçeleyip kesinleşen hapis cezasını çekmesi için cezevine götürdü.
HERKES SIRTINI ÇEVİRDİ SİTEMİ
Cezaevine götürülmeden önce muhabirine başından geçenleri anlatan Fevzi Tuncay, "Bana eski takımım Beşiktaş bile sahip çıkmadı" diyerek sitem etti. Geçen Haziran ayında Beşiktaş'ın alt yapısından sorumlu Emrah Bayraktar ile görüştüğünü ve bu durumu ona da anlattığını söyleyen Fevzi Tuncay, "Kendisi de 'Bu durumu çözemeyiz. Kendiniz halledin' dedi. Beşiktaş da borcumdan dolayı anlaşma yapmadı. Maddi durumum uygun olmadığı için parayı ödeyemedim. Kimden yardım istediysem, sırtını çevirdi. Futbolun bir başka yüzü bu işte. Zamanında kazandık. Şimdi elimde hiç bir şey yok. Beni bu durumdan kurtarsınlar. Borcumu kapatmadığım takdirde 3 aylık hapsi yatacağım. 2 yıldır iş bulamıyorum, işsizim. Gerçek dostlarım beni bu dertten kurtarsın. Durumum düzelince onlara borcumu öderim" dedi.
Tuncay, 3 gün sonra dilekçe vermesi halinde kalan cezasını Foça Yarı Açık Cezaevi'nde çekecek.