Haci BOZKURT/ KAHTA,(Adiyaman),() - ADIYAMAN'ın Gerger İlçesi'nde, Gerger Belediye eski Başkanı Arif Karatekin ve Ak Parti Gerger İl Encümeni Osman Öztürk'ün içinde bulunduğu otomobile, kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Olayda Karatekin ile Öztürk hayatını kaybederken, araçtaki 1 kişi de ağır yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde Gerger'e bağlı Çifthisar Köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre; Adıyaman'daki taziyeden dönen Gerger Belediye eski Başkanı Arif Karatekin, Ak Parti Gerger İl Encümeni Osman Öztürk ve Zeynal Aksoy'un içinde bulunduğu otomobile, arkadan gelen bir araç çarptı. Kazanın ardından Karatekin ve diğerlerinin içinde bulunduğu otomobil, savruldu. Diğer araçta bulunan kimliği belirsiz kişiler, uzun namlulu silahlarla Karatekin, Öztürk ve Aksoy'a ateş ederek kaçtı. Silah sesleri üzerine köylüler durumu sağlık ekipleri ile jandarmalara bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldüler.
YOLDA ÖLDÜLER
Ambulansla hastaneye götürülen yaralılardan; Arif Karatekin ve Osman Öztürk, yolda yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı Zeynal Aksoy ise Kahta Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Aksoy, daha sonra hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Karatekin ve Öztürk'ün cesedi ise otopsi için morga gönderildi.
YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ
Olayın duyulması üzerine Karatekin, Öztürk ve Aksoy Ailelerinin yakınları, Kahta Devlet Hastanesine akın etti. Olaydan sonra Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın ve İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, hastaneye geldi. Olası bir olayın yaşanmaması için Kahta Devlet Hastanesinde güvenlik tedbirleri artırıldı. Olayın ardından güvenlik güçleri, saldırganların kimliğinin belirlenerek, yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)