Salih ÜÇTEPE / ADANA, () - ADANA'da, eski eşi 36 yaşındaki Arzu K.'nın kendisinden şikayetçi olmasına öfkelenerek tokat vurup burnunu kırdıktan sonra, çantasını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan aşçı 29 yaşındaki Orhan T. 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Eşinden boşanan 3 çocuk annesi Arzu K., 15 Şubat 2011'de, Orhan T. ile yöresel geleneklerle düğün yaparak birlikte yaşamaya başladı. Bir şirkete muhasebeci olarak çalışan Arzu K., birlikteliklerinin 3'üncü ayından itibaren kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği Orhan T.'yi terk edip ailesinin yanına taşındı. İddiaya göre, mesajlarla hakaret edip, 'Seni paramparça ederim' diye tehdit eden Orhan T., 2 Temmuz 2013'de Arzu K.'nın sığındığı baba evine molotofkokteyli attı. Arzu K. da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Genç kadın, son bir ay içerisinde cep telefonuna gelen 13 mesaj ile darp izi olduğunu iddia ettiği fotoğrafları da delil olarak sundu.
5 AYRI DAVA AÇILDI
Arzu K.'nın iddiaları sonucu Orhan T. hakkında, asliye ve sulh ceza mahkemelerine 'yaralama', tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 ayrı dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Orhan T., aldığı cezalardan birisini adliyede çalışarak çekerken, 19 Aralık 2013'te 5 Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 'hakaret' davasında karar duruşmasına çıktı. Davada Arzu K. sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme de, sanığa para cezası verdi. Para cezası almasına öfkelenen Orhan T., merkez Çukurova İlçesi Turgut Özel Bulvarı'nda Arzu K.'yı dövdü. Burnu kırılan genç kadın, Orhan T.'nin çantasını da gasp ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Orhan T. de tutuklandı.
'ÇOK ZORUMA GİTTİ'
Orhan T. hakkında 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde 'yaralama, gece vakti yağma, hakaret ve tehdit' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Orhan T., duruşmada kendini şöyle savundu:
"Arzu'nun şikayetlerinden dolayı hakkımda çeşitli davalar açıldı. Daha önce aldığım bir cezayı adliyede çalışarak çekiyordum. Olay günü de hakaret davamız vardı. Şikayetçi oldu. Para cezası aldım. Çok zoruma gitti. Adliyeden firar edip yanına gittim. Neden şikayetçi olduğunu sordum. Aramızda tartışma oldu. Kendisine bir tokat vurdum. O da bana vurdu. Benim vurduğum tokat burnuna denk gelmiş. Aslında burnunu kıracak kadar vurmamıştım." 
'RAMAZAN AYI DOLAYISIYLA ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'
Daha önceki duruşmalara gelmeyen ve hakkında zorla getirme kararı bulunan Arzu K. karar duruşmasına çıkarak ifade verdi. Arzu K., sürekli şiddet gördüğünü belirterek şöyle konuştu:
"Bunlarla ilgili değişik mahkemelerde davalarımız var. Bir kısmından ceza aldı. Orhan beni evden kovunca annemin yanına taşındım. Ancak beni sürekli arayıp rahatsız ediyordu. Hatta kızımı kaçırıp cinsel saldırıda bulunacağını söylüyordu. Olay günü çalıştığım iş yerinden gece çıktığım için Ayhan isimli bir arkadaşım beni alıyordu. Arabaya doğru yöneldiğimde bineceğim arabadan Orhan çıktı ve beni bindirdi. Kendisi yanıma oturdu Ayhan'a da arabayı sürmesini söyledi. Ayhan'ı da sürekli tehdit ederek 'Senin çocuğun var, bizi Balcalı'ya bırak oradan git' dedi. Ben araç hareket halindeyken kapıyı açıp araçtan inmek istedim. Bunun üzerine beni içeri çeken Orhan, dizine yatırarak burnuma defalarca yumruk vurdu. Ayhan, aracı durdurdu. O sırada Orhan çantamı alarak olay yerinden kaçtı. Ancak Ramazan ayı nedeniyle şikayetçi değilim."
Mahkeme heyeti sanık Orhan T.'yi 'gece vakti yağma', 'yaralama', 'hürriyetten yoksun kılma' ve 'tehdit' suçlarından toplam 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI