ADANA'da ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Durmuşali Özdoğan tarafından boğularak öldürülen 21 yaşındaki Halime Özdoğan'ın, boşanmak istediği ancak 250 lirası olmadığı için davayı açamadığı ortaya çıktı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Kurttepe Mahallesi'nde 25 Aralık'ta balık avlamaya giden vatandaşlar tarafından ağaç altında cesedi bulunan Halime Özdoğan'ın ayrıldığı eşi Durmuşali Özdoğan tarafından öldürüldüğü saptanmıştı. Genç kadının cenazesi yapılan otopsinin ardından toprağa verilirken Ova Mahallesi'nde annesi 51 yaşındaki Naibe Aydoğdu, kızının parasızlık yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi. Aydoğdu, kızı Halime Özdoğan'ın 5 aylık evli kaldığını, aile içi şiddetten kaçıp, 7 ay önce baba evine döndüğünü belirterek, "Kızım lisede okurken tanışmışlar. 2011'de okul tatil olduktan bir kaç hafta sonra gelip istediler. Biz de verdik, 3 hafta sonra da kızım çantasını alıp eşinin ailesinin yanına gitti. Düğün yapmadık. Sonra kendi aralarında düğün yapmışlar. Evlendikten sonra 5 ay boyunca onlar bizi, biz de onları arayıp sormadık. Bir gün kapıya bir taksi geldi, içinde Halime indi, perişan haldeydi. Evde sürekli baskı gördüğünü, kayınvalidesi ve eşinden dayak yediğini söyledi. Bir kaç gün kaldı, sonra Durmuşali'nin ailesi gelip barıştırdı, alıp gittiler. Çok sürmedi, 7 ay önce tekrar geldi. Boşanmak istediğini söyledi. Kızım gördüğü şiddet yüzünden psikolojisi bozulmuştu. Biz de ayrılmasına razı olduk" diye konuştu.
DOSYA MASRAFINI YATIRAMADI
Boşanmakta kararlı olan Halime Özdoğan'ın eşinden ayrıldıktan sonra avukat tutup, vekalet verdiğini ifade eden anne Naibe Aydoğdu, şunları söyledi:
"Avukat dava harcı, dosya masrafı için acil olarak 250 TL gerektiğini söyledi. Parası olmadığı için harcı yatıramadı. Geçen ay işe girdi lisede okurken staj yaptığı kargo şirketinde çalışmaya başladı, 17 Aralık'ta da maaşını alacaktı. Parayı aldıktan sonra 250 lirayı yatırıp boşanma davasını açacaktı. Aile içi şiddet ve kadın cinayetlerini sık sık duyuyordum. Ancak kendi başlarına geleceğini tahmin edemiyordum. Bilsem kızımı evden çıkartmazdım. Ama nerden bileyim, konuşmak için alıp götürmüş. Sonra da boğmuş. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Keşke, şehir meydanında idam etseler. Ama asmazlar, beslenir, sonra da çıkıp yeniden adam öldürür. Ben ondan davacıyım. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum."
MEZAR FOTOĞRAFI PAYLAŞTI
Öte yandan eşini öldürdükten sonra yakalanıp tutuklanan Durmuşali Özdoğan'ın da sosyal paylaşım sitesinden mezar taşında kendi ismi yazan mezar fotoğrafı paylaşması da dikkat çekti.