Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da eşi 31 yaşındaki Meryem Benek tarafından bacağından bıçaklanan 36 yaşındaki Akif Benek, "Hep erkekler mi eşlerine şiddet uygulayacak. Bu olay erkeklere ders olsun" dedi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Mithatpaşa Mahallesi 58218 Sokak'ta oturan işsiz Akif Benek, 7 yaşındaki oğlu Musa'ya ders çalıştırırken tartıştı. Akif Benek, oğluna öfkelenip bağırırken, mutfakta yemek yapan Meryem Benek de eline aldığı ekmek bıçağını eşinin sol bacağına sapladı. Akif Benek'in yaralandığını gören annesi durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaralı Akif Benek ile eşi Meryem Benek'i ekip otosuna alarak Şehit Özer Özkaya Denizli Polis Merkezi'ne götürdü. Yaralı Akif Benek karakola çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Eşini bıçaklayan Meryem Benek ise Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile sağlık kontrolünden geçirilip, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
KADIN DA ŞİDDET UYGULAYABİLİYORMUŞ
Akif Benek de bacağına 4 dikiş atılıp taburcu edildi. Eşinden şikayetçi olmayan Akif Benek, "Eşimle 10 yıldan beri evliyiz. Bu güne kadar çok kavgamız, tartışmamız oldu. Bu gün de oğluma ders çalıştırıyordum. 2'nci sınıfta okumasına rağmen hala rakamları, harfleri bilmiyor. Öfkelendim, biraz bağırdım. Ben oğluma bağırınca eşim de elindeki bıçağı bacağıma sapladı. Aile içinde yaşanan basit bir olay. Her ailede yaşanabilecek şeyler. Asıl bizim ders almamız gerekir. Hep erkekler mi eşlerine şiddet uygulayacak. Kadının da eşine şiddet uygulayabileceğini gördük. Kadın da kocasını bıçaklayabiliyormuş. Bu bize ders olsun"diye konuştu.
Polis, olay ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

FK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)