TUZLA’da imam nikahlı eşini ve iki kızını tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Ömer K.(55) polis tarafından İstanbul’da gözaltına alındı. İzmir’de yaşayan sevgilisi ile evlenmek istediği için kavga ettiği ailesini öldürdüğü iddia edilen Ömer K., poliste ifade vermeyerek “Susma” hakkını kullandı. Adliyeye sevk edilen Ömer K., basın mensuplarının “Neden öldürdünüz?” sorusuna “Hiçbir şey konuşmak istemiyorum. Şu an müsait değilim başka zaman” dedi.
Aydınlı Mahallesi, Sena Sokak üzerinde 10 gün önce meydana gelen olayda Güllücan Özbir (53) ve Dilan Kaya (18) ile Rojda Kaya (20) evlerinde tabancayla vurarak öldürülmüştü. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada olayı baba Ömer K.’nın yaptığı tespit edilmişti. Yapılan soruşturmada halen evli ancak ayrı yaşadığı eşinden 5 çocuğu bulunan, imam nikahlı eşinden de 2 çocuğu bulunan Ömer K.’nın İzmir’de tanıştığı bir kadını İstanbul’a getirmek için Güllücün Özbir ve kızları ile uzun süredir tartıştığı tespit edildi. Ömer K.’nın tanıştığı kadını çocuklarıyla ve imam nikahlı eşiyle birlikte oturduğu 3 katlı binanın giriş katına yerleştirme planları yaptığı öğrenildi.
Cinayetten sonra ortadan kaybolan Ömer K.’yi yakalamak için operasyon yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri dün düzenledikleri operasyon düzenledi. Bir arkadaşının evinde saklanan Ömer K. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Ömer K. poliste ifade vermek istemediğini söyleyerek “Susma”hakkını kullandı. İşlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edilen Ömer K. gazetecilerin “Neden öldürdünüz.” Sorusuna “Hiçbir şey konuşmak istemiyorum. Şu an müsait değilim başka zaman” dedi.