AĞRI'nın Patnos İlçesi'nden yerleştiği Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde 2007'de kaybolan Yüksel Oğur'u öldürdükleri iddiasıyla 5 yıl sonra tutuklanan eşi Süheyla Oğur, eşinin sevgilisi Muhammet Aşıkoğlu ve arkadaşı Murat Nalbant, Ağır Ceza Mahkemesinde ömür boyu hapis cezalarına çarptırıldı.
Ardeşen'e eşi Süheyla ve 2 çocuğu ile birlikte yerleştikten sonra fırında çalışmaya başlayan 34 yaşındaki Yüksel Oğur, 2007 yılında ortadan kayboldu. Tabanca ile vurularak öldürülen Oğur'un cesedi ve özel eşyaları ihbar üzerine 5 yıl sonra Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Köprücek Köyü yakınında bulundu. Yapılan soruşturma sonucu ölenin eşi 30 yaşındaki Süheyla Oğur'un 43 yaşındaki Muhammet Aşıkoğlu ile yaptığı telefon görüşmeleri, 'yasak aşk'ın ortaya çıkmasını sağladı. Olayla ilgili olarak genç kadınla sevgilisi ve sevgilinin arkadaşı 31 yaşındaki Murat Nalbant yakalandı ve Artvin'de 19 Mayıs 2012 günü tutuklandı.
Süheyla Oğur'un 2 çocuğu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edilirken 3 kişi hakkında Artvin Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Artvin'de Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün yapılan karar duruşmasına çıkarılan 3 tutuklu birbirini suçladı. Cinayetle ilgisi olmadığını iddia eden ve çocuklarına zarar geleceği korkusuyla olayı sakladığını öne süren Süheyla Oğur, kocasının katilinin Muhammet Aşıkoğlu olduğunu ileri sürdü.
Suçlamayı kabul etmeyen Muhammet Aşıkoğlu ise cinayeti arkadaşı Murat Nalbant'ın işlediğini iddia etti. Murat Nalbant da Yüksel Oğur'u Muhammet Aşıkoğlu'nun öldürdüğünü ileri sürdü.
Sanıkların cezadan kurtulmak için suçu birbirlerinin üzerine attıklarını söyleyen Yüksel Oğur ailesinin avukatı Ali Artuk, 3 kişinin de cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Süheyla Oğur'u 'kasten adam öldürmeye azmettirmek', diğer iki kişiyi ise 'tasarlayarak kasten adam öldürmek' suçlarından ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme heyeti, ayrıca 3 sanığa, Yüksel Oğur'u ormanlık alana götürüp öldürdükleri gerekçesiyle 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan da 3 yıl 4'er ay hapis cezası verdi. HP(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)