Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, geçen 16 Ocak'ta, kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü eşi 40 yaşındaki Yavuz Hakan Küçükay'ı tabancayla öldürmekten hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen 1 çocuk annesi 34 yaşındaki Meral Küçükay'ın yargılamasına başlandı. Tutuklu sanık Küçükay, "Korkutma ve koruma amaçlı ateş ettim. Eşimi çok seviyordum. Hala onu çok seviyorum" dedi.
Merkez Seyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan Meral Küçükay, şiddet uygulayan eşi TIR şoförü Yavuz Hakan Küçükay hakkında şikayetçi oldu. Küçükay hakkında 13 Ocak'ta evden uzaklaştırma kararı verildi. Meral Küçükay da çocuğunu alarak Abdioğlu Köyü'nde oturan babasının yanına taşındı. 3 gün sonra kayınpederinin evine giden Yavuz Hakan Küçükay, iddiaya göre eşi Meral Küçükay'a 'Seni köyde o..... yapacağım' diyerek küfür etti. Ardından da üzerinde taşıdığı tabancayı çekerek namluya mermi sürdü. Bu sırada araya giren ağabeyi sopayla Yavuz Hakan Küçükay'ın omzuna vurunca, tabanca yere düştü. Meral Küçükay da tabancayı alarak eşine ateş etti. Yavuz Hakan Küçükay olay yerinde yaşamını yitirdi.
SAVCI CEZA İNDİRİMİ İSTEDİ
Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan cinayet zanlısı Meral Küçükay hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamesinde, 'Şüphelinin kocasından gördüğü şiddetten kaçarak baba evine sığındığı, ölenin, mahkemenin verdiği uzaklaştırma kararına rağmen eve gelerek eşine ve ailesine saldırdığı, şüphelinin, kendisini ve yanındakileri tehlikeden koruma içgüdüsü ile kocasının elinden yere düşen tabancayı alarak ateş ettiği' ileri sürülerek, sanığa ceza verilirken 'sınırın aşılması' ve 'haksız tahrik' hükümlerinden yararlandırılması istendi.
'AMACIM KORKUTMAKTI'
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Meral Küçükay, eşini kendisinin öldürdüğünü ancak isteyerek olmadığını söyledi. 10 yıllık evli olduklarını ve bir çocukları bulunduğunu belirten Meral Küçükay, "Maddi sıkıntılar yüzünden eşim bana karşı şiddet uygulamaya başladı. Maddi sıkıntılardan kurtulsun diye ailem TIR aldı. Sonra onu da sattı. Evdeki eşyaları kırarak beni darp etti. Polis karakoluna gittik. Bana darpla ilgili rapor aldırıldı. Ancak polisler bizi barıştırdığı için davacı olmadım. Ailem bizim bir süre birbirimizden ayrı kalıp, kafamızı dinlememizi istedi. Köydeki babamın evine gittim. Bu arada eşim hakkında da evden uzaklaştırma cezası verildi" dedi.
'SEVİYORDUM'
Olaydan dolayı pişman olduğunu belirten Meral Küçükay, cinayet anını şöyle anlattı:
"Bana babamın evinde iken de huzur vermedi. Telefonla tehdit etti. Eve gelip beni darp etti. Ablamla bize tüfekle saldırmak istedi. Kapıyı üzerine kilitleyerek komşuların evine sığındık. Olay günü de eşim belinden tabanca çıkardı. Eşimin çıkardığı tabancayı ağabeyim omzuna sopayla vurarak yere düşürdü. Bu kez de bıçak çıkartarak ağabeyimi göğsünden, beni de kolumdan yaraladı. Ağabeyimi yerde kanlar içerisinde göğsünü tutar halde gördüm. Ben de kanlar içerisindeydim. O anki şokla yerdeki tabancayı alarak ateş ettim. Korkutma ve koruma amaçlı ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi bile sonra öğrendim. Hayatımda ilk kez silah kullandım. Silahtan korkarım. Ben öldürme amacıyla hareket etmedim. Eşimi çok seviyordum. Hala onu çok seviyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

MKA(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)