ADANA'da sevdiği kızı kaçırıp evlenen berber 28 yaşındaki Mehmet Çetin ile ona yardım ettiği öne sürülen 3 arkadaşı 'cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay'ın onadığı karar kesinleşince, yakalanan sanıklardan 27 yaşındaki Muharrem Onbaşıoğlu cezaevine konuldu. Çetin'in kaçırıp evlendiği eşi 25 yaşındaki Emine Çetin ise, "Şimdi Mehmet de cezaevine girerse 2 çocuğumla ortada kalacağız" dedi.
Olay, 10 Ağustos 2008'de Adana'nın Kozan İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ilçe merkezinde berberlik yapan Mehmet Çetin, sevdiği kızı ailesine istetti, ancak kızın ailesi vermedi. Bunun üzerine Çetin de, sevdiği Emine Aydın'ı kaçırdı. İlçeye bağlı Dikilitaş Köyü'ne giden gençler, köy muhtarına da nikah kıydırdı. Ancak, kızlarının kaçmasına öfkelenen Aydın Ailesi, "Kızımız kaçırıldı" diye suç duyurusunda bulundu. Emine Çetin'in de, "Beni zorla kaçırdılar" demesi üzerine Mehmet Çetin ile ona yardım ettiği öne sürülen arkadaşları Muharrem Onbaşıoğlu, 27 yaşındaki Mehmet Kaçar ile 28 yaşındaki Ömer Arıkan hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan dava açıldı.
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Kozan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz sanıklar haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Eşi Emine Çetin ile anlaşarak kaçıp evlendiklerini belirten Mehmet Çetin, "Ben eşimi zorla kaçırmadım. Olay günü köprünün yanında buluştuk. Sonra köye gidip muhtarlıkta resmi nikahımızı yaptırdık" dedi. Kaçırıldığı iddia edilen Emine Çetin ise ifadesinde anlaşarak kaçtıklarını, ailesinden korktuğu için zorla kaçırıldığını söylediğini, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.
Emine'nin babası 70 yaşındaki Ramazan Aydın da kızının gönül rızasıyla kaçtığını, sonra düğün yaptıklarını, şikayetçi olmadığını anlattı. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme, 8 Mart 2010'da yapılan duruşmada, sanıkları 'cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan önce 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da 'suçu birden fazla kişiyle işledikleri için' 4'er yıla çıkardı. Sanıkların duruşmalardaki iyi hallerinden dolayı da 3'er yıl 4'er aya indirdi.
KARAR KESİNLEŞTİ
Yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi yerinde bularak onadı. Sanıklardan Muharrem Onbaşıoğlu 3 gün önce yakalanıp ceza evine konuldu. 2'şer çocuk babası olan diğer sanıklar da, cezaevine konulmayı bekliyor.
Eşinin cezaevine girecek olmasına çok üzüldüğünü belirten Emine Çetin, "Biz birbirimizi severek kaçtık. Evlendik. 2 çocuğumuz oldu. Şimdi eşim cezaevine girerse çocuklarımızla ortada kalacağız. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bu kararı yeniden gözden geçirsinler. Ne olur eşlerimiz cezaevine girmesin" diye konuştu.
HAYATIMIZ ALT ÜST OLDU
Kararın kesinleşmesine bir türlü inanamadıklarını belirten sanıklardan Mehmet Çetin de gelişmeleri şöyle değerlendirdi:
"2008'de eşimle biz birbirimizi seviyorduk. Evlenmek istedik. Aile rızası olmadığı için kaçtık. Kaçınca da şikayet üzerine hakkımızda dava açıldı. Olmayan şeyler söylendi. Eşim de baskı ve korku sonucu zorla kaçırıldığını söyledi. Sonra öyle olmadığını söyledi. Ama bu hale geldi. Eşim de şu an öyle söylediğine pişman. Bu ceza hem bizi hem de diğer arkadaşlarımın ailesini perişan etti. Her şeyimizi alt üs etti. İşimiz de bozulacak. Aile düzenlerimiz de bozulacak. Biz başbakanımızdan ve cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz."
2 çocuk babası Ömer Arıkan da kaçırılma olayıyla bir ilgisinin olmadığını savunarak şunları söyledi;
"Ben olay günü aracımı vermiştim. Ben de aynı cezayı aldım. Diğer arkadaşlarımız da var. Biz devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çünkü biz ne yapacağımızı şaşırdık. Ailemiz ne olacak. Çocuklarımız ne olacak. Bizler cezaevine girersek çocuklarımız aç kalır." MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)