ZONGULDAK'ta geçen 8 Ocak'ta eve alkollü gelerek kendisine şiddet uyguladığını söylediği eşi 38 yaşındaki Muhammet Ali E.'yi boğarak öldüren 35 yaşındaki Ayşegül E.'nin kızları 10 yaşındaki T.E. ve 12 yaşındaki S.E., mahkemede gözyaşları içinde dehşet gecesini anlattı. S.E., babasının annesinin boğazını sıkarak, "Bu gece uzun olacak göreceksiniz" dediğini, kendilerinin ise bu sırada yatak odasına kaçıp yorganın altına sığındıklarını, bir süre salondaki seslerin kesildiğini söyledi.
Geçen 8 Ocak'ta meydana gelen olayda 4 çocuk annesi Ayşegül E., eve alkollü gelerek kendisine şiddet uygulayan Muhammet Ali E.'yi boğarak öldürdü. Olayın ardından polisi arayarak durumu bildiren Ayşegül E., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece olayda meşru savunma ve zorunluluk hali olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ayşegül E.'nin, 'Cinayeti haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli eleminin etkisi altında işlediği' gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına devam edildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Ayşegül E. ile ölen Muhammet Ali E.'nin babası ve kardeşleri hazır bulundu. 
BABAMA 'YAPMA' DEDİK
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşegül E.'nin kızı S.E., babasının eve alkollü geldiğini belirterek şöyle dedi:
"Anneme bira vermiyor diye kızdı. Ablamın ayaklarına tekme attı. 'Acıyor mu?' diye sordu. Ablam acımadığını söyleyince yine tekmeyle vurdu. Annem bunu görünce babamı kanepeye itti. Babam da annemin boğazını sıktı. Annemi kurtarmak için babama 'yapma' dedik. Babam, 'Siz bana karışamazsınız. 3 mermim var. Birini annenize, diğerlerini de karşı çıkanlarınıza sıkarım' dedi. Anneme, 'Seni buraya gömerim, kimsenin haberi olmaz. Ne annenler, ne de devlet bulamaz' dedi. Sobanın üzerindeki güğümü anneme fırlattı. Mutafa dağıttı. Kardeşlerime, 'sizi sevmiyorum' dedi. 'Bu gece uzun olacak göreceksiniz' diyerek üst kattaki odaya çıktı. Annem bize 'kaçın' dedi. Biz de yatak odasında yorganın altına sığındık. Biz 3 kardeş girdik. Ablam kapı aralığından bakıyordu. Bir süre sonra salondaki sesler kesildi. Polis gelince babamın öldüğünü öğrendim."
GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI
İfade verirken gözyaşlarını tutamayan T.E. ise babasının alkollü gelerek annesini dövdüğünü söyledi. T.E., "Biz korkudan ağlıyorduk. Olayın ardından annem bize sarıldı. Babamın öldüğünü orada öğrendim. Annem ve babam sürekli kavga ederlerdi. Babam eve aldığı bir şeyin bittiğini öğrenince daha yeni aldım diyerek kavga ederdi. Babam her zaman alkol almazdı ama alınca da çok alırdı. Bize sarhoşken bağırırdı, kızardı ama dövmezdi, ancak annemi döverdi" diye konuştu.
Duruşmada, çiftin büyük kızları 16 yaşındaki R.E.'nin olay gecesi cinayetten önce babasının annesine ve kendilerine küfürler savururken cep telefonuyla çektiği görüntü izlendi. Bu sırada ölenin kardeşi Mehtap Güler, sanık sandalyesindeki Ayşegül E.'ye tepki gösterince hakim tarafından dışarıya çıkartıldı.
Çocuklarının o gece yaşananları anlattığını ifade eden Ayşegül E., "Benim ölüm tehlikem vardı. Kızımın çektiği videodan haberim yoktu. Babası alkol aldığında kızım genelde videoya çekerdi. Daha sonra babasına 'bak böyle içkiliydin böyle alkol aldın' diye gösterirdi" dedi.
Mahkeme, sanığın tutuklanması talebini reddederek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI