ZONGULDAK'ta 1 ay önce, eve alkollü gelip kendisini ve çocuklarını dövdüğünü iddia ettiği eşi 38 yaşındaki Muhammet Ali E.'yi boğarak öldürmekle suçlanan 35 yaşındaki Ayşegül E. hakkında 24 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Geçen 8 Ocak'ta meydana gelen olayda Ayşegül E., iddiaya göre, özel bir şirkete ait depoda bekçilik yapan ve eve alkollü gelen 20 yıllık eşi Muhammet Ali E.'yi, kendisini ve 4 çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle boğarak öldürdü. Olayın ardından polisi arayıp eşini öldürdüğünü söyleyen Ayşegül E., eylemde meşru savunma ve zorunluluk hali olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Cumhuriyte savcısı, cinayetle ilgili iddianameyi tamamladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Ayşegül E.'nin savunmasına yer verildi. Eşinin 15 yaşındayken kendisini kaçırıp zorla ilişkiye girdiğini ve bu yüzden evlenmek zorunda kaldığını belirten Ayşegül E., şöyle dedi:
"20 yıl boyunca beni öldürecek diye bekleyip durdum. Bana sürekli fiziksel şiddet uyguluyordu. Aileme gitmemi bile yasaklamıştı. Korkumdan şikayette bulunamadım. 'Anneni, çocuklarını, seni öldüreceğim' diye tehdit ediyordu. Olay günü de bıçakla üzerime yürüdü. Bıçağı savurduğunda yere eğilip bıçaktan kurtuldum. Beline sarılıp duvara çarptım. Sonra da boğazını tuttum. Bıraksaydım o beni öldürecekti."
İddianame kapsamında Ayşegül E. hakkında, 'cinayeti haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında işlediği' gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis yerine 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

GG(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)