SİVAS kent merkezinde bir çiftlik evinde, eşi 36 yaşındaki   Emeti Eski'yi bıçaklayarak öldüren 42 yaşındaki Musa Eski, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sivas'ta kurbanlık hayvan pazarının kurulduğu Danişmentgazi Mahallesi Uzunoluk Sokak'ta bulunan bir çiftlik evinde hayvan bakıcılığı yapan Musa Eski, 2 Ekim 2013 tarihinde tartıştığı eşi Emeti Eski'yi bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan koca, 4 gün sonra Nevşehir'e giderken yolda polislerce yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçundan dava açılan Musa Eski,  Bugün karar duruşmasına çıktı. 4 çocuk babası sanık mahkemede verdiği ifadede evden bir yabancı erkeğin çıktığını gördüğü için eşiyle tartıştığını, bu tartışma sonucunda da sinirlenerek eşini bıçakladığını söyledi. Olay gününe dair başka hiç bir şey hatırlamadığını öne süren Musa Eski'yi mahkeme TCK 82/1-d maddesi uyarınca yakın akrabayı öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza TCK 29 maddesi kapsamında sanığın öldürme eyleminin maktulden kaynaklanması nedeniyle indirime tabi tutularak 24 yıl hapis cezasına çevrildi.