SAMSUN'da tartıştığı eşi 41 yaşındaki Ramazan Tepe'yi öldürdükten sonra nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan 26 yaşındaki Nehir Tepe, olayı soruşturan savcının itirazı üzerine gözaltına alındı. Bugün bir kez daha nöbetçi mahkemeye sevk edilen genç kadın, tutuklandı.
Samsun'un merkez Atakum İlçesi'nde 1 yıl önce evlendiği Ramazan Tepe ile geçen cuma akşamı tartışan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi bilgisayar bölümü son sınıf öğrencisi Nehir Tepe, gözaltına alındı. Bir gün sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen Tepe, ifadesinde kalan 3 dersini vererek eğitimine devam etmek istediğini, bu nedenle aralarında tartışma çıktığını belirtirken şöyle dedi:
"Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Öldürürüm seni' deyip bana tabanca çekerek dövdü. İstanbul'daki ablamı arayıp yanına geleceğimi, bana uçak bileti almasını söyledim. Bir süre sonra ablam telefon açarak bana uçak bileti aldığını söyledi. Eşim bu konuşmaları duyunca çok sinirlendi. Ben mutfakta iş yaparken, silahını çekip yanıma geldi. 'Sen kim oluyorsun da İstanbul'a gidiyorsun?' diyerek tekrar dövmeye başladı. Bu sıra elim mutfak tezgahındaki bıçak setine çarptı. Düşen bıçaklardan birisini elime alıp 'Sen öldürmezsen ben kendimi öldüreceğim' dedim. Üzerime gelmeye devam edince bu olay meydana geldi. Kesinlikle öldürme ya da yaralama kastım yoktu. Çok pişmanım."
Mahkeme, Nehir Tepe'nin 'Meşru müdafaa' sırasında cinayet işlediğini belirtilerek adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet savcısı, bir üst mahkemeye başvuru yaparak nöbetçi mahkemenin kararına itiraz etti. Savcının itirazını yerinde bulan mahkeme de Nehir Tepe hakkında  'yöneltilen suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi varlığı gösteren olguların bulunması, mevcut delil durumu, suçun kanunda öngörülen yaptırımı, CMK'nın 103/3 maddesinde belirtilen suçlardan oluşu, kanıtların tam olarak toplanmaması' nedeniyle hakkında yakalama kararı verdi. Bu karar üzerine Nehir Tepe İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde annesine ait evde tekrar gözaltına alındı.
Bu sabah yeniden nöbetçi mahkemeye çıkarılan Nehir Tepe, daha önceki ifadesini tekrar etti. Ancak, bu kez nöbetçi mahkeme Cumhuriyet savcısının talebini dikkate alarak genç kadının tutuklanmasına karar verdi. Tepe, karar ardından polis ekip otomobiliyle cezaevine gönderildi.