AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 39 yaşındaki Hüseyin Tek, hastanede muayene olan eşini almak için motosikletiyle giderken, kimliği tespit edilemeyen bir kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Başına aldığı 3 kurşunla Hüseyin Tek olay yerinde ölürken, hastane önünde bekleyen eşi Fadile Tek, cinayet haberiyle yıkıldı.
Doğubayazıt'ın Uluyol Mahallesinde oturan Hüseyin Tek, bugün Devlet Hastanesine muayene olmak için giden eşini almak için motosikletiyle yola çıktı. Doğubayazıt Yatılı Bölge Ortaokulu önünde geldiği sırada kimliği belirlenemeyen bir kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Yaya olduğu sanılan saldırgan, Tek'in başına 3 el ateş ettikten sonra kaçtı. Ortaokul öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen saldırıda Hüseyin Tek, olay yerinde öldü.
Kocasının motosikletle gelmesini Devlet Hastanesi önünde bekleyen eşi Fadile Tek ise acı haberin verilmesiyle sinir krizi geçirdi. Kan davası yüzünden öldürüldüğü sanılan Diyadin ilçesi nüfusuna kayıtlı Hüseyin Tek'in cesedi, hastanenin morguna kaldırıldı.
Olay yerinde bir tabanca bulunurken, bunun cinayette kullanılıp kullanılmadığı balistik inceleme sonucu belli olacak. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yİ(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)