ANTALYA'da polis eşi tarafından öldürülen 44 yaşındaki Ümmühan Yılmaz'ın, Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi, Mali Hizmetler Komisyon Başkanı olduğu, bir süredir şiddet gördüğü eşine tepki için kızlık soyadını kullandığı ortaya çıktı.
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma aşamasında olduğu Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis eşi 43 yaşındaki Ramazan Yılmaz'la geçen pazartesi akşamı tekrar tartışan Ümmühan Yılmaz, 17 yaşındaki oğlu ve 4 yaşındaki kızının gözü önünde vurularak öldürüldü. Ramazan Yılmaz, daha sonra kendi başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar etti. Dün yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Ramazan ve Ümmühan Yılmaz'ın cenazeleri, Aksu İlçesi Karaöz Beldesi'nde farklı mezarlarda toprağa verildi. Anne ve babasız kalan iki kardeş ise akrabalarının gözetimine verildi.
Bu arada Ümmühan Yılmaz'ın, Antalya Tüketiciler Birliği, Mali Hizmetler Komisyon Başkanı olduğu ortaya çıktı. Ümmühan Yılmaz'ın, eşinden gördüğü şiddet nedeniyle görevli olduğu komisyonda bir süredir kızlık soyadı İlkin'i kullandığı belirlendi.
Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, “Devlet yine bir kadını koruyamadı. Tüketiciler Birliği Antalya Yönetim Kurulu üyesi ve komisyon başkanımız Ümmühan İlkin'i bir aile şiddetine kurban verdik" denildi.