ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş’un, 10 Kasım'daki Atatürk'ü anma töreni sonrası kendisine tepki gösteren bir kişiye sinirlenerek söylediği "Gavat" sözü, İzmir’de daha önce davaya konu oldu. Evi terkedip, 21 yıllık eşi Osman Çürümez'e, "Bu çocuklar da senden değil gavat" diyen Nimet Şahin, 'hakaret' suçundan 1800 TL adli para cezasıyla cezalandırıldı. Nimet Şahin parayı ödemeyince cezası 3 ay hapse dönüştürülerek infaz edildi.
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde hurdacılık yapan Osman Çürümez, 6 yıl önce İstanbul’a çalışmaya gittiğinde, 21 yıllık eşi Nimet Şahin’in evdeki eşyayı satıp, oğlu ve kızını da yanına alarak Ankara’daki ailesinin yanına döndüğünü öğrendi. Ortada bir sorun yokken eşinin bunu yapmasına bir anlam veremeyen Osman Çürümez, telefonla aradığını eşini, "Yapma, çocuklarımıza acı, tam gençlik dönemlerindeler. Onların psikolojisini bozmayalım" diyerek uyardı. Nimet Şahin de "Ben de onu diyecektim, o çocuklar da zaten senden değil gavat" dedi. Bu sözlerin ardından yere yıkılan Çürümez'i iş arkadaşları güçlükle kendine getirdi.
İzmir’e dönerek dava açıp eşinden boşanan Osman Çürümez, DNA testi ile çocukların kendisinden olmadığını da kanıtladı. Çürümez, eşinin "Gavat" diyerek kendisine hakaret ettiğini belirterek ayrıca şikayetçi oldu. İzmir 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada hakim, evi terk ederken koca Çürümez’e "Gavat" diyen Nimet Şahin’i suçlu buldu. Nimet Şahin, 2009 yılında, hakaret suçundan 90 gün hapis cezası karşılığı olarak 1800 lira para cezasıyla cezalandırıldı. Hakim, bir daha suç işlemeyeceğine dair yeterli kanaat oluşmadığından, cezayı ertelemedi. Karar kesinleşmesine rağmen parayı ödemeyen Nimet Şahin’in cezası daha sonra 90 gün hapis cezasına dönüştürülerek, 2011 yılında infaz edildi.