Turgay İPEK- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ERZURUM'da eşinden şiddet gördüğü için evini terk edip kardeşinin yanında kalmaya başlayan 60 yaşındaki Hashanım Bulut aniden fenalaşınca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bulut'un ölüm nedeni, yapılacak otopsiden sonra belli olacak.
Merkez Yakutiye İlçesi Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki evde, eşi 55 yaşındaki Şakir Bulut'un 3 çocuklu kuması ile birlikte yaşayan Hashanım Bulut, 31 Ocak 2014 günü, iddiaya göre eşi tarafından dövüldü. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Hashanım Bulut, taburcu olduktan sonra kardeşi Ahmet Çakmak'ın evine sığındı ve eşi hakkında savcılığa şikayetçi oldu. Hashanım Bulut, 2 gün önce kardeşinin evinde aniden fenalaştı ve ambulansla kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Bulut bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Morgun önünde bekleyen Hashanım Bulut'un yakınları bunun bir cinayet olduğunu iddia etti. Kardeşi Hashanım Bulut'un 30 yıldır Şakir Bulut ile evli olduğunu belirten 7 çocuk babası 67 yaşındaki Ahmet Çakmak, "Kardeşim 'Çocuğu olmuyor' diye eşinden sürekli dayak yedi. Kocası, 1 çocuğu olan eşinden boşanmış bir kadınla ikinci evliliğini yaptı. Ondan iki çocuğu oldu. Ama kardeşimi yine dövüyordu. En son dövdüğünde komalık etmişti. Acil Servis'e götürdük ve darp raporu alarak davacı olduk. Kardeşimi o eve göndermedim ve ben de kalmaya başladı. Geçtiğimiz Salı günü yatağında yarı baygın bir haldeydi. Ambulansla hastaneye getirdik ve yoğun bakıma aldılar. Bugün sabah da yaşamını yitirdi. Tek suçlu dayakçı kocadır. Kardeşim, başından aldığı darbe sonucu öldü" diye konuştu.
Hashanım Bulut'un cenazesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Bulut, babaocağı Erzurum'un Tortum İlçesi Dikme Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Hashanım Bulut'un kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda belirlenecek.

Tİ(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)