Bedir ALTUNOK/KARS, () - KOCAELİ’nin Karamürsel İlçesi sahilinde 2 çocuğu ile birlikte boğulmuş halde bulunan 29 yaşındaki Derya Erdem'in (Arslan) aile içi şiddet gördüğünü savunarak eşinden boşanmak için dava açtığı belirtildi. Kars’ın Akyaka İlçesi'nde oturan 55 yaşındaki Zeki Arslan, kızı ve torunlarının ölüm haberiyle yıkıldıklarını belirterek "Kızımın yuvası gördüğü şiddet ve hakaret yüzünden yıkıldı. Kızım ve torunlarıma 8 yıldır işçi maaşıyla bakıyordum" dedi.
Akyaka'da oturan Derya Erdem, bir süre önce boşandığı eşi Asım Erdem'den olan 7 yaşındaki oğlu Bora Can Erdem ve 9 yaşındaki kızı Türkan Efsun Erdem'i alarak Kocaeli Üniversitesi Gıda ve Tarim Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan kız kardeşi, 20 yaşındaki Hacer Arslan'ın diploma törenine katılmak için gitti. Hacer Arslan'ın evinde bir süre kalan Derya Arslan ile 2 çocuğu pazartesi günü Karamürsel'de deniz kenarında boğulmuş halde bulundu. Derya Erdem ve 2 çocuğunun dün cenazeleri dün Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.
Akyaka Belediyesi'nde temizlik işlerinde görevli Zeki Arslan ile Hatice Arslan çiftinin 3'ü kız 6'sı erkek 9 çocuğundan biri olan Derya'nın 10 yıl kadar önce Asım Erdem ile evlenerek Ankara'nın Keçiören’e yerleştiklerini anlattı. Eşi ile aralarında geçimsizlik olan Derya Erdem, Akyaka İlçesi'ndeki babasının evine döndü.
Bir süre sonra eşi Asım Erdem'in ikna etmesiyle yeniden yaşamlarını birleştiren çift arasında tekrar geçimsizlik çıktı. Eşinden şiddet ve hakaret gördüğünü söyleyen Derya Erdem, 2 çocuğu ile birlikte yine babasının evine döndü ve boşanma davası açtı. 
Çocukluğundan bu yana ırgatlık ve çobanlık yaparak geçimini sürdürdüğünü ifade eden Zeki Arslan, 2 bin TL aylık ücreti ile ailesine, hem de boşanan kızı ile iki çocuğuna baktığını söyledi. Derya Erdem'in annesi Hatice Arslan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Taziyeleri kabul ederken Zeki Arslan, şöyle dedi:
"Kızım şiddet kurbanı. Kocasının alkol alarak eve geldiğini hakaret ederek dövdüğünü söyledi. Kızımın yuvası gördüğü şiddet ve hakaret yüzünden yıkıldı. Kızım ve torunlarıma 8 yıldır işçi maaşıyla bakıyordum. Karamürsel'e 40 gün önce moral bulması için gönderdik. Oradan cenazelerinin geleceğini hiç düşünemedik. Önceki gün bize Karamürsel'den telefon ettiler. Torunum Bora Can oynarken denize düşmüş. Onu kurtarmak için annesi Derya, ardından da kızı denize atlamış. Üçü de boğulmuş." 

FOTOĞRAFLI