Uğur SAĞLAM- Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA'da 3 aydan beri eşinden ayrı yaşayan 36 yaşındaki Canan Gerçek’e dün gece evinin önünde otomobil çarpıp kaçtı. Çarpmanın etkisiyle başını doğalgaz kutusuna çarpan kadın, yaşamını yitirdi.
Olay, gece saat 02.00 sıralarında Hamitler Mahallesi Hoş Sokak üzerinde meydana
geldi. Balkonda sigara içmeye çıkan bir kişi, sokak üzerinde hareketsiz yatan bir kadın
görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler kısa sürede olay yerine gelirken, ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, kanlar içerisindeki kadının, yaşamını yitirdiğini belirledi. Yapılan soruşturmada, kadının 3 aydır eşinden ayrı yaşayan ve kızkardeşinin yanında kalan Canan Gerçek olduğu belirlendi.
Ekipler ilk olarak cinayet şüphesi üzerinde durduysa da, ancak yapılan detaylı incelemede, doğalgaz kutusunun kırık olduğunu ve bir metre 10 cm fren izi bulunduğu tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, arkadaşı O.G.'nin yanına gitmek için taksi beklediği sırada bir otomobilin çarpıp kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Boşanma aşamasındaki kadının eşiyle ilgili de araştırma başlatan ekipler, bu kişinin olayın meydana geldiği saatte Bartın’daki evinde bulunduğu tespit edilince soruşturmayı Bursa’ya çevirdi. Gerçek'in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, polis Canan Gerçek’i çarptıktan sonra kaçan aracı arıyor.
Eşinden ayrıldıktan sonra kızkardeşinin yanına taşınan Canan Gerçek'in ölümü, ailesini
üzüntüye boğdu. Gerçek'in birlikte yaşadığı kızkardeşi E.A. yerde cansız yatanın ablası olduğunu öğrenince şoka girerken, polis ekiplerine verdiği ifadede herhangi bir gürültü duymadığını söylediği belirtildi.

US,BC(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)