MUĞLA’da, aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve eşinin patronun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin’i pompalı tüfekle öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 37 yaşındaki Lütfü S.B. ilk kez hakim karşısına çıktı. Kadın Cinayetleri Durduracağız Paltformu üyesi 150 kişi duruşma öncesinde adliye önünde eylem yapıp, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.
Çalıştığı gıda ürünleri pazarlama işinden çıkartılınca maddi sıkıntı yaşayan Lütfü S.B. bu nedenle ayrıldığı eşi Sedef Berberoğlu’nu geçen 13 Eylül gecesi Muğla-Marmaris Karayolu Sakartepe Mevkisi’nde 48 NR 960 plakalı otomobilde O.D. (33) ve Abdullah Tekin ile gördü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan Lütfü S.B., ayrıldığı eşinin bulunduğu otomobilin yanına gitti. Lütfü S.B.’nin geldiği farkeden, bir restoranda garson olarak çalıştığı öğrenilen O.D., koşarak kaçtı. Lütfü S.B., önce otomobile ardından da içindeki iki çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef Berberoğlu ve yanındaki eşinin patronun yeğeni olan Abdullan Tekin’e peşpeşe ateş etti. Berberoğlu ve Tekin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Lütfü S.B., olayın ardından polise teslim oldu.
Çifte cinayet zanlısı Lütfü S.B., hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden kasten ve tasarlayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanık Lütfü S.B., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya öldürülen Berberoğlu’nun annesi Gülendar Kan ve avukatı ile sanık vekilleri de katıldı.
KADINLARDAN EYLEM
Duruşma sürerken çeşitli sivil toplum kuruluşlarının İzmir’de oluşturduğu Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Üyesi yaklaşık 150 kişi de adliyeye gelip, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart açtı, 'Adalet bizim susmayacağız', 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Sedef için adalet istiyoruz' sloganları atttı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Sanem Deniz, “Hakkında koruma kararı çıkartılan Sedef, gerçekte korunmadığı için öldürüldü. Kararı defalarca kez ihlal eden zanlıya hapis cezası verildi. Polisin 'bulamadık' dediği kişi devamlı genç kadının evine geliyor, onu takip edebiliyordu. Katil, Sedef’i ve o anda yanında bulunan Abdullah Tekin’i de katletti. Ağır ceza kararı çıkana dek kardeşimizin davasının takipçisi olacağız. Bakan Fatma Şahin kadın cinayeti gerçekleri karşısında susuyor. Sedef kardeşimiz için adalet istiyoruz. Savcılardan ve hakimlerden kadın cinayetlerinde örnek kararları uygulamalarını istiyoruz” dedi.
KIZIMI KORUYAMADILAR
Öldürülen Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülendar Kan ise, “Damadım altıncı denemesinde kızımı öldürdü. Defalarca evimize gelip bana ve kızıma şiddet uyguladı. Öldürme teşebbüsünü polislere ve savcılara anlattık. Kızımı koruyamadılar. Fatma Şahin nerede? 3 aydan bu yana ciğerim yanıyor. Torunum her gün annesinin mezarına gitmek istiyor. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum” diye konuştu.